Halloween: Minometná palba, hořící auta, zapalování autobusů… Násilí propuklo po celé Francii
RSS

Halloween: Minometná palba, hořící auta, zapalování autobusů… Násilí propuklo po celé Francii

V pondělí v noci – tedy na Halloween – došlo k nepokojům také ve Francii. Tam jde již o běžný folklór, ovšem dosud se podobné akce vztahovaly spíš k silvestrovské noci nebo k červencovým oslavám dobytí Bastily.
Halloweenský večer byl opět bohatý na události pro bezpečnostní složky po celé zemi, včetně 86 zatčení.
Dvacet mladých lidí bylo zatčeno v pondělí večer v Perreux-sur-Marne (Val-de-Marne) poté, co nastražili past na policii. Nejprve zapálili popelnice, než se pokusili zaútočit na policisty – zejména pyrotechnikou.
K násilným útokům došlo během halloweenské noci také v Drôme. Desítky mladých lidí zaútočily na policii a hasiče ve čtvrtích Fontbarlettes ve Valence, Descartes v Portes-lès-Valence a Nocaze v Montélimaru. Jeden policista byl zraněn, několik vozidel bylo poničeno. Výtržníky musela policie rozehnat slzným plynem.

V noci z pondělí na úterý shořela čtyři auta v Laxou v oblasti Velkého Nancy. Hasiči a policisté byli také ostřelováni z minometů zábavní pyrotechniky. Nikdo nebyl zraněn.
Násilí vypukl o  v noci z pondělí na úterý na halloweenskou noc také v Belfortu. Hasiči zasáhli pod policejní ochranou, aby uhasili zapálený autobus v Belfortu a hořící auta v Offemontu.
Savojští hasiči v noci z pondělí na úterý zasahovali desetkrát u požárů aut a popelnic. V Haute-Savoie byly hlášeny incidenty v Rumilly a Seynod.
Požáry odpadků a minometná palba byly v noci z pondělí na úterý také zaznamenány ve Villeurbanne, Givors a Saint-Priest .  Incident v Bellecouru v Lyonu také vyžadoval zásah bezpečnostních složek.
Hasiči z Isère byli během Halloweenu, v noci z pondělí 31. října na noc v úterý 1. listopadu, povoláni téměř stokrát k požárům aut, kontejnerů nebo popelnic. Hasiči, stejně jako policejní síly, byli při některých zásazích napadeni minometnou palbou.
Ke 12 žhářským útokům došlo také v Nice , k tuctu zatčení v Alpes-Maritimes, kde byla zapálena auta a policie se stala terčem minometné palby.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Halloween: Minometná palba, hořící auta, zapalování autobusů… Násilí propuklo po celé Francii se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden