V Číně pokračuje šílená covidová politika, v pondělí zavřeli spoustu lidí v čínském Disneylandu
RSS

V Číně pokračuje šílená covidová politika, v pondělí zavřeli spoustu lidí v čínském Disneylandu

Během tohoto roku zavádí Čína šílené covidové restrikce, které nemají vůbec nic společného s ochranou zdraví, ale spíš s bezprecedentní šikanou. Možná se tak země pouze připravuje na budoucí digitální totalitu, která by se měla podle všeho týkat i zemí mimo západní svět.
Disneyland v Šanghaji byl v pondělí náhle uzavřen kvůli přísným omezením proti covidu. Kromě toho se rozhodli nepustit tisíce návštěvníků ven před uzavřením parku, místo toho byli návštěvníci drženi v karanténě, dokud se neprokázali negativním testem.
Čína má již nějakou dobu takzvanou „strategii nulové tolerance“ vůči covidu-19. V zemi byla přijata extrémní opatření ve snaze tuto situaci udržet. Obyvatelstvo zažilo mnoho šikany, včetně oddělování covid pozitivních dětí od rodičů a nucení lidí do takzvaných „karanténních zařízení“. V září se cestou do takového zařízení zřítil autobus plný covid pozitivních lidí, což mělo za následek smrt 27 lidí. To vyvolalo debatu o covidové politice režimu na sociálních sítích, která však byla rychle umlčena.
Lockdowny jsou jen částí přístupu čínské vlády k podezřelým případům COVID-19, dokonce dochází k přímým omezením lidí. Například v obchodě Ikea v Šanghaji v srpnu tohoto roku byl zjištěn případ koronaviru, po kterém byl obchod rychle uzavřen, zatímco všichni zákazníci byli nuceni zůstat uvnitř. Zákazníci byli následně dva dny v karanténě a dalších pět dní probíhalo „sledování zdravotního stavu“.
Nyní byl náhle uzavřen i zábavní park Disney v Šanghaji. Tisíce lidí navštívily zábavní park v pondělí, ale pak jim nebylo dovoleno opustit park a vrátit se domů poté, co vláda v okolí zaznamenala deset případů covidu-19. Na videích bylo vidět, jak lidé v panice utíkají k bráně, ale rychle se stali vězni na místě, které se často nazývá „nejšťastnějším místem na světě“. Abyste se dostali ven, musíte nejprve podstoupit negativní test na covid.
Disneyland, stejně jako jiná místa v Číně, již má přísná covidová omezení, kde mimo jiné musíte ukázat negativní test a změřit si tělesnou teplotu, abyste mohli vstoupit.
Mluvčí parku později oznámil, že všichni ti, kteří byli uvězněni v parku, měli negativní test a že jim bylo dovoleno opustit Disneyland. Není však jasné, jak dlouho byli návštěvníci nuceni být uvězněni. Zábavní park je v současné době až do odvolání uzavřen.
document.createElement('video');
https://necenzurovanapravda.cz/wp-content/uploads/2022/11/m20221031142223932.mp4
 

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek V Číně pokračuje šílená covidová politika, v pondělí zavřeli spoustu lidí v čínském Disneylandu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden