Francouzský bývalý mariňák se vrací z Ukrajiny po 3 týdnech a je šokován (video)
RSS

Francouzský bývalý mariňák se vrací z Ukrajiny po 3 týdnech a je šokován (video)

Postupně se objevují různé výpovědi zahraničních žoldáků, kteří se vydali na Ukrajinu. První se ozvali hned na počátku konfliktu, kdy v zemi nevydrželi mnohdy ani několik dní a další se ozývají v poslední době, kdy se již postupně navrací domů. Několik výpovědí žoldáků jste si zde již mohli přečíst, dnes přináším další, tentokrát z úst francouzského žoldáka, bývalého mariňáka.
A nakonec jako vždy upozorňuji všechny cenzory, že se jedná o oficiální výpověď vojáka, který na Ukrajině strávil 3 týdny a zde pouze vypovídá o tom, co zažil a viděl. Jde navíc o rozhovor, který byl zveřejněný ve francouzském rádiu a je dohledatelný i na webu rádia a mnoha západoevropských stránkách, které rozhovor převzaly. Podle mého mínění rozhovor nijak nepodporuje válku, spíš naopak, odsuzuje ta zvěrstva, která mainstream záměrně opomíjí.
Zrůdnosti se v každé válce dějí na obou stranách konfliktu a je nepřijatelné mlčet o těch, která se propagandě nehodí do krámu….
Francouzský bývalý voják Adrien Bocquet byl na Ukrajině tři týdny a to, co tam viděl, mu navždy zůstane v jeho paměti. Jakmile se vrátil domů, byl šokován: média zvou odborníky, kteří na Ukrajině nebyli a nemají tušení, co se tam děje.
Ve  francouzské rozhlasové stanici Sud Radio řekl, že byl svědkem mnoha válečných zločinů. Všechny tyto válečné zločiny byly spáchány ukrajinskými vojáky a ne ruskými vojáky. Bocquet je proto extrémně šokován, že Evropa posílá zbraně ukrajinským neonacistům. Na uniformách nosí všechny druhy nacistických symbolů. Tyto symboly neskrývají. Ve skutečnosti je předvádějí, řekl.
„Pracoval jsem s nimi a dával jim léky. Víte, co říkali? Že by stáhli z kůže Židy nebo černochy, kdyby dostali šanci.“
„Lidé si mohou říkat, co chtějí. Byl jsem tam. Viděl jsem, co se tam děje,“ zdůraznil Bocquet, který říká, že natočil desítky videí válečných zločinů. Viděl ruské válečné zajatce ve stodole, kteří byli zbiti a svázáni. „Bojovníci praporu Azov se jich ptali, kdo jsou důstojníci. Každý ruský voják byl střelen do kolen kalašnikovem. Mám videa, která to dokazují, jinak bych se neodvážil něco takového říct.“
Policisté byli okamžitě střeleni do hlavy. „Tak to chodí, alespoň s praporem Azov,“ řekl bývalý francouzský mariňák.
Dále řekl, že viděl záběry amerického kameramana a že ukrajinská armáda skrývá munici v domácnostech v noci, aniž by informovala civilisty.
Rozhovor níže je s anglickým dabingem, originál ve francouzštině najdete pod odkazem na stránky rádia výše…

 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden