Greta Thunbergová volá po zrušení kapitalismu
RSS

Greta Thunbergová volá po zrušení kapitalismu

V poslední době se opět začíná stále častěji objevovat na veřejnosti Greta, což zřejmě znamená, že klimatický alarmismus bude nyní tím hlavním tématem. Ona sama je loutkou, která má oslovit zejména mladé, avšak paradoxně právě ve Švédsku příliš v oblibě u mladých není. Ti totiž volí spíš ty strany, které se proti zelené politice EU staví.
Greta se navíc objevila krátce před dalším klimatickým summitem, který již za týden proběhne v Egyptě. Ovšem není to jen Greta, také další klimatičtí šílenci se v poněkud větší míře v poslední době objevují na veřejnosti, kde se přilepí na silnici, v  autosalonech k zemi nebo k autům nebo v muzeích a galeriích k uměleckým dílům.
Podobně jako před časem Klaus Schwab nám nyní Greta naznačila, že kapitalismus je u konce…
Během vystoupení v Londýně na podporu své nové knihy obhajovala 19letá  Greta Thunbergová svržení celého kapitalistického systému.
Thunbergová navštívila londýnskou Royal Festival Hall v souvislosti se křtem své knihy The Climate Book, která shromažďuje eseje od klimatologů proložené fotografiemi a daty o zkáze.
Vedle opakujících se tvrzení o potřebě vyvíjet tlak na politické vůdce bylo její poselství radikálnější a militantnější než v minulosti.
Mimo jiné říkala, že neexistuje žádný návrat k normálu, pokud byl  normální systém, který nám dal klimatickou krizi, systém „kolonialismu, imperialismu, útlaku, genocidy a rasistické, utlačovatelské nadvlády“.
„Nemůžeme se spoléhat na elitu vytvořenou tímto systémem, že se postaví jeho nedostatkům,“ řekla, „a proto se nebudeme starat o letošní zasedání COP.“
COP je údajně podvod, který usnadňuje greenwashing, lhaní a podvádění. „Bude stačit svržení celého kapitalistického systému“, řekla Greta.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Greta Thunbergová volá po zrušení kapitalismu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden