Co jsou zač extremisté z Extinction Rebellion a kdo je financuje?
RSS

Co jsou zač extremisté z Extinction Rebellion a kdo je financuje?

Možná jste již také uvažovali o tom, kdo stojí za klimatickými extremisty, kteří se v poslední době stále častěji a stále radikálněji projevují po celé Evropě. Jejich akcí přibývá zejména proto, že jsou prakticky beztrestní, jen velmi zřídka jsou za svoji činnost jakkoli potrestáni. A pokud už trest přijde, pak tak maximálně pokuta, což je samozřejmě velmi slušně dotovaným extremistům pouze k smíchu.
Ovšem tito extremisté mají velký vliv i na některé vlády, přičemž mnohde dokonce infiltrují vládní strany, jako například ve Švédsku, kde dosud měli dlouhé roky na vlády velký vliv. Naštěstí právě ty politické strany, které byly pod vlivem zelených extremistů, jsou nyní ve Švédsku v opozici, lze tedy předpokládat, že právě tam jejich vliv značně poklesne.
Ovšem jsou stále země, kde je vliv Zelených či různých jejich odnoží a ultralevicových stran stále silný. Takovým příkladem je třeba Německo. Právě v těch zemích se to může projevit i na reálné politice. V evropských zemích je nejzavedenější ekoteroristickou organizací Extinction Rebellion, jejíž vliv je po celém kontinentu stále silnější.

Extinction Rebellion se prezentuje jako lidové hnutí odporu, ale ve skutečnosti je podporováno hedgeovými fondy, miliardáři a hollywoodskými celebritami. Členové skupiny mají mimo jiné za cíl „tlačit“ na světové vlády, aby vyhlásily výjimečný stav – „klimatickou nouzi“.
Požadují, aby se vlády zavázaly k tomu, že se v budoucnu budou řídit tím, co nazývají „občanskou radou pro klimatickou spravedlnost“. V EU již nenajdete zemi, kde by tato extremistická skupina nepůsobila.
Vyžaduje také , aby vlády učinily právně závazná rozhodnutí ke snížení emisí uhlíku na čistou nulu ještě před rokem 2025 a také tlačí na globalisticky orientovaná řešení, která zajistí, že „globální ekonomika nepřetíží zdroje planety“.
XR také chce, aby vlády zřídily a byly vedeny zvláštní „občanskou radou pro klimatickou spravedlnost a ekologickou udržitelnost“, která by umožnila odvážné a okamžité změny, které jsou nezbytné.
Extinction Rebellion založila v květnu 2018 ve Velké Británii molekulární bioložka a environmentalistka Gail Bradbrooková a deset dalších aktivistů. Bradbrooková byla zapojena do environmentálního hnutí od raného dospívání, ale také byla často kritizována pro pokrytecký životní styl – včetně poté, co se ukázalo, že řídí dieselové auto a také si vyrazila na luxusní výlet letadlem do Kostariky. Bradbrooková sama říká, že nápad na XR dostala po psychedelických zážitcích.
Zakladatelka Gail Bradbrooková byla obviněna z pokrytectví.
Největším finančníkem Extinction Rebellion je manažer hedgeových fondů a multimiliardář Chris Hohn , který stojí za několika významnými klimatickými protesty po celém světě.
„Lidstvo agresivně ničí svět změnou klimatu a je naléhavě nutné, abychom se všichni probudili a uvědomili si tuto skutečnost,“ prohlásil, když bylo zjištěno, že je největším dárcem XR.
Multimiliardář měl v roce 2020 odhadované jmění v přepočtu kolem 150 miliard Kč a je známý jako jeden z nejvíce „agresivních investorů“ v oboru, ale je také zapojen do několika skandálních společností.
Chris Hohn je hlavní sponzor XR. Ačkoli Hohn působí dojmem, že je bojovníkem za životní prostředí a klima, společnosti, ve kterých byl partnerem, se zároveň podílely na hrubém ničení životního prostředí . Kanadská národní železniční společnost, v níž je Hohnův hedgeový fond TCI akcionářem, se přiznala mimo jiné k vylití velkého množství nafty do řeky.
Prokurátoři to označili za hrubou nedbalost a v souvislosti s tím byla společnost odsouzena k pokutě 2,5 milionu dolarů. V roce 2005 jiný z vlaků společnosti vylil desítky tisíc galonů hydroxidu sodného do řeky a zabil více než půl milionu ryb v této oblasti.
TCI je také největším investorem v kanadské pacifické železnici, která byla také pokutována za přestupky související s odpadem a jejíž vlaky vykolejily a na konci roku 2019. Tehdy z nich vyteklo něco přes milion galonů surové ropy. Americká železniční společnost, kterou jeho hedgeový fond také podporuje, je vyšetřována a je také podezřelá z porušení právních předpisů v oblasti životního prostředí. Dokonce se předpokládá, že společnost má na svědomí případy rakoviny, které byly způsobeny kontaminací karcinogenní látkou kreosot.
Dokonce i politicky existuje úzké spojení s konečným mocenským establishmentem. Generální ředitelka hedgeového fondu TCI (The Children’s Investment Fund Management) Kate Hamptonová je zainteresována ve velmi prominentní nechvalně známé mocenské síti ultraglobalisty Klause Schwaba, ve Světovém ekonomickém fóru. Je také jednou z absolventek Schwabova vůdcovského projektu „Young Global Leaders“, který – podle samotného Schwaba – pronikl do světových vlád.
XR je také sponzorována „klimatickým fondem“ CEF (Climate Emergency Fund), který také obdržel velké sumy peněz od ropného průmyslu .
„Ať už mé zdroje pocházejí z ropy nebo ne, cítím, že je to naléhavé a je to privilegium dát ze zdrojů, které máte,“ komentovala Aileen Getty, vnučka ropného magnáta J. Paula Gettyho, když sponzorovala fond.
Velkou podporu XR, jejich cílům a činům, vyjádřilo v otevřeném dopise také velké množství celebrit – včetně herců Jude Lawa, Benedicta Cumberbatche, zpěvačky Spice girls Mel B a hudebníka Boba Geldofa. Bohatí lidé přiznávají, že jsou skutečně pokrytci , kteří nežijí tak, jak obhajují, aby žili ostatní. Konkrétně v otevřeném dopise aktivistických umělců stojí:


„Drazí novináři, kteří jste nás nazvali pokrytci. Máte pravdu. Žijeme s vysokým obsahem uhlíku a průmyslová odvětví, kterých jsme součástí, mají obrovskou uhlíkovou stopu. Stejně jako vy a všichni ostatní jsme uvízli v této ekonomice fosilních paliv a bez systémových změn bude náš životní styl nadále způsobovat klimatické a ekologické škody.“


Kritici hnutí poukazují na to, že XR se snaží vypadat jako organické hnutí pro lidový vliv, ale že v praxi jedná systematicky na podporu rostoucího globalismu, kdy má být rozšířena moc státu, která má být v ještě větší míře využívána k omezování občanských svobod.
Ústředním bodem všech požadavků skupiny je ve skutečnosti radikální expanze státní moci. Snížení emisí skleníkových plynů na čistou nulu jako státem vedené úsilí by dalo vládě pravomoc omezit nebo jednoduše odepřít občanům jejich svobodu cestovat, zvolit si vlastní stravu a svobodu stavět si domy, jak chtějí.
Tito extremisté tak pomáhají naplňovat cíle globalistů. I proto ta beztrestnost…

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Co jsou zač extremisté z Extinction Rebellion a kdo je financuje? se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden