Německá ministryně vnitra obviněna z falšování čísel o azylu, aby zakryla migrační krizi
RSS

Německá ministryně vnitra obviněna z falšování čísel o azylu, aby zakryla migrační krizi

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová čelí vážnému obvinění, že od začátku roku falšovala počty takzvaných uprchlíků, kteří přicházejí do Německa. (Foto: Flickr)







Zatímco ona tvrdí, že na německé území vstoupilo pouze 57 647 uprchlíků, spolková policie od ledna zaregistrovala 101 900 cizinců, přičemž údaje spolkové policie zahrnují pouze čtyři různé regiony země: Berlín, Mnichov, Pirna a Stuttgart. Její údaj je tak o více než 40 procent nižší, než kolik uvádí spolková policie. Přitom se předpokládá, že skutečná čísla jsou kvůli nedostatku údajů z jiných okresů mnohem vyšší.



Faeserová je také obviňována z ještě hrubšího falšování čísel týkajících se žádostí o azyl. Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) uvádí, že od ledna požádalo o azyl 154 557 lidí. Toto číslo je však 2,7krát vyšší, než kolik uvádí „Zpráva o analýze migrace“ ministerstva vnitra.



Faeser navíc čelí kritice za to, že ve „Zprávě o analýze migrace“ neposkytl spolkové policii údaje o migraci za říjen – zpráva obsahuje údaje pouze do konce září. Faeser může mít motivaci tato čísla před veřejností skrývat, protože podle odborníků došlo v říjnu k velkému přílivu migrantů, který již zaznamenaly i jiné země, například Maďarsko a Rakousko.



Německo letos přijalo více než milion cizinců, přičemž přibližně 750 000 jich pochází z Ukrajiny; ti však v Německu nemusí žádat o azyl. Navzdory Faeserově snaze bagatelizovat migrační krizi města a obce varují, že jsou zahlceny jak Ukrajinci, tak velkým přílivem migrantů z Afriky a Blízkého východu, což vedlo minulý měsíc k tomu, že 12 z 16 německých spolkových zemí prohlásilo, že již nemohou přijímat další uprchlíky.



Kontroverzní ministryně vnitra, která vyzvala k masové cenzuře a zároveň se zaměřila na konzervativce, počty uprchlíků obhajovala. Řekla, že její ministerstvo informuje pouze o těch imigrantech, kteří byli zadrženi v blízkosti hranic, a že spolková policie může počítat duplicitní vstupy. To by však nevysvětlovalo rozdíl v počtu žádostí o azyl, který je vidět v údajích BAMF.



Spolkový policejní svaz v zemi na tuto otázku upozorňuje tisk, přičemž jeho šéf Heiko Teggatz pro deník Bild uvedl, že vyšší čísla spolkové policie „odrážejí přesně to, co mi kolegové říkají již několik měsíců“. Podle něj je třeba zavést stacionární hraniční kontroly a tvrdí, že úřady by pak mohly odmítat žadatele o azyl, kteří podali žádost v jiné zemi, „přímo na hranicích“.



Zdroj: rmx.news
Článek Německá ministryně vnitra obviněna z falšování čísel o azylu, aby zakryla migrační krizi se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden