Nekompetentnost členů vlády je do očí bijící
RSS

Nekompetentnost členů vlády je do očí bijící

JINDŘICH KULHAVÝ
Podpora režimu Zelenského zbraněmi je unikátní. Místo snahy ukončit boje a zasednout k jednacímu stolu se tento původní profesí komik opět ocitl v záři reflektorů a slouží jako prodloužená ruka Západu ve snaze pomoci srazit Rusko na kolena. Ostatně to je dlouhodobý plán Američanů a svým způsobem i nutnost, protože jinak není moc cest, jak se ekonomicky a politicky nadále udržet na úplné špici světových mocností.
Vymýšlení plánů, jak z Ruska udělat další svou kolonii, patří k reprezentaci USA již od dob studené války. Role světového četníka Američanům vyhovuje a nechtějí o ni přijít. Navíc je výnosná, protože je často vyvážena uloupeným zlatem či jinými hmotnými statky, případně se z porobené země stane odběratel produktů vytvořených americkým průmyslem. Ostatně kde nepomohou přímo zbraně, nastoupí diplomacie a CIA. A to mají USA ještě lidi typu Gatese, Fauciho či Sorose. Ti patři k další koloně a fungují jako buldozer na skládce. Přemísťují odpad ze strany na stranu, a přitom extrémně profitují z toho, jak jsou lidé ovladatelní. Což jim nestačí a usilovně pracují na tom, jak člověka hacknout, podřídit jeho myšlení a činnost vlastním zájmům. Takový Klaus Schwabe už se ani nesnaží skrývat, že se blíží doba, kdy svět nebude tolik lidí potřebovat a nabízí se otázka, jak budou snižovat stavy lidstva? A protože Schwabe, Gates a Soros nejsou žádní mladíci, přesto by rádi viděli pokrok ve svých plánech, byl covid na svět vytažen dříve, než sami čekali.
Vraťme se k naší vládě. Na Ukrajinu jsme poslali vojenský šrot, jehož konec se těžko dozvíme. Jak asi fungují 50 let staré tanky, to si jistě dokážete představit. No a ministryně obrany vyjednala náhradu z Německa, kde vycítili možnost se pro změnu zbavit vlastních muzeálních kousků. Takže k nám míří stejně zaostalé zbraně, jen k nim nemáme žádné díly a našich pár vojáků se bude muset naučit zacházet s jinou technikou, ovšem nijak moderní. Je to podobné, jako kdybychom chtěli obnovit vozový park v Čechách mercedesy vyrobenými v 80tých létech minulého století. Dále chce Černochová nakoupit drony, které mohou mít vliv na průběh války. Na místě je otázka, s kým chce válčit? To, že Švédsko a Finsko vstupují do NATO, je vítězství Američanů, kteří se tak opět přibližují k Rusku, ve skutečnosti jsou ochotni bojovat všude jinde než u sebe doma. Takže kdokoliv jen uvažuje o postavení se do bojové linie stojící proti Ruské federaci, ten zároveň plní přání Američanům. Černochová a celá vláda už se ani netají tím, že jsou vazaly Washingtonu a potažmo Bruselu, který taktéž skáče dle falešného pískání z Bílého domu, ale kupovat kvůli tomu šrot z Německa je vyložený nesmysl.
Jako by nestačilo, že už tak tady zahraniční firmy těžce vydělávají na daňových úlevách a dalších pobídkách, přičemž odvádí své výdělky pryč ze země. A nejsou to jen kolosy typu Kaufland, Lidl a další, to samé dělá moralista Seznam. Těch peněz, které jsou odkloněny díky rozhodnutím předešlých vlád a neochotě něco s tím udělat, je tolik, že postavit vyrovnaný rozpočet ani nelze. A to mluvíme o potencionálních odbornících, nikoliv o Schillerové či Stanjurovi, kteří ekonomiku viděli z rychlíku a učí se ji za pochodu. Problémem politiků u nás je, že nic moc neumí, neznají a vše stojí na kontaktech. Skutečných odborníků se do politiky moc necpe, a když už tam jsou, mají omezené pole působení. To proto, že politikaření a vlastní prospěch stojí nad zájmy občanů a celé země. Nedávno Topolánek prohlásil, že z důchodu by nezaplatil synovi ani školu. Evidentně si tedy pomohl a je zabezpečen jinak, přestože vědomosti na to zrovna asi neměl. Ale být po nějaké období předsedou vlády přináší možnosti, o nichž se ostatním ani nezdá, a tak malý Topol jistě navštěvuje solidní školu. Ostatně také Standa Gross nám kdysi ukázal, jak lze z politiky odejít s balíkem. Fiala zase jistě slyší na kariéru v Bruselu, takže co by proto neudělal.
A v tom je ten problém. Tito lidé upřednostňují vlastní představy, potřeby a plány před zájmy zbytku země. Média jim dodají sluhy, které naladí na stejnou vlnu, ovšem bez vidiny osobního zisku, ideologicky je zmanipulují a zneužijí. I za cenu finálního zničení, protože například zdražování se dotýká i jich. Neschopnost vnímat skutečnost, kterou je být nápomocnými k sebezničení, se stala u občanů vítaným artiklem. Všichni ti s ukrajinskými vlaječkami a ústy plnými nenávisti k Rusku jsou de facto užitečnými idioty, kterým nedochází, že i oni bez plynu, ropy a dalších komodit z Ruska dovážených prostě padnou na dno, o kterém se nám nikdy ani nesnilo. Fiala & spol nezmrznou, jejich limuzíny budou mít stále kde čerpat a platy si stanoví takové, aby hlady neumřeli. K tomu přidejme další nadstandardní výhody, kterými oplývají, pochopíme, proč se drží ve funkcích do padnutí. Zkuste se na to zeptat Němcové či si o tom popovídat s Markem Bendou, který v životě nepracoval. Pochopíte, proč lidé bez přehnané inteligence, bez jakéhokoliv vzdělání (Černochová), bez odbornosti (Lipovský, Pekarová Adamová) či bez morálních zábran (Rakušan, Babiš, Fiala, řada Pirátů) zastávají důležité funkce. Jde jen o moc, prachy a poslušnost. Ne o nás. A o tom to je.
Jindřich Kulhavý
The post Nekompetentnost členů vlády je do očí bijící first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden