Analýza: Americký vojensko-průmyslový komplex potřeboval novou velkou válku po ukončení 20-leté války v Afghánistánu! Okamžitě po odchodu z Kábulu začal Washington nasunovat zbraně na Ukrajinu s cílem vyvolat novou válku a opět tak rozběhnout kola vojensk
RSS

Analýza: Americký vojensko-průmyslový komplex potřeboval novou velkou válku po ukončení 20-leté války v Afghánistánu! Okamžitě po odchodu z Kábulu začal Washington nasunovat zbraně na Ukrajinu s cílem vyvolat novou válku a opět tak rozběhnout kola vojensk

Analýza: Americký vojensko-průmyslový komplex potřeboval novou velkou válku po ukončení 20-leté války v Afghánistánu! Okamžitě po odchodu z Kábulu začal Washington nasunovat zbraně na Ukrajinu s cílem vyvolat novou válku a opět tak rozběhnout kola vojensko-průmyslového komplexu! Obrovský balík 40 miliard USD nemíří na Ukrajinu, ale hlavně americkým zbrojařům, kteří krvácí po ukončení amerických válek v Iráku a v Afghánistánu! Rozkaz ukrajinským pohraničníkům prozrazuje, že polská armáda vstoupí na Ukrajinu 22. května!
Ve Spojených státech v těchto dnech a týdnech je hlavním tématem zpravodajství nekonečné zdražování zboží, potravin a především paliv. Je to diametrálně odlišné od Evropy, kde hlavní stránky médií zaplavují dezinformace o válce na Ukrajině, protože se tím snadno zakrývá ekonomická krize, která se z USA právě začala kopírovat do Evropy. Ceny benzínu dnes v pátek v USA znovu prostřelili historický strop [ 1 ] a Američané se ptají, jak je možná, že americká vláda posílá na Ukrajinu kdesi ve Východní Evropě balík 40 miliard dolarů z Kongresu, zatímco Američané se propadají znovu do chudoby a dokonce i do bídy.
Západní zbraně opuštěné ukrajinskými vojáky na bojišti Lidé se tak stávají závislými na potravinové pomoci charit a dobročinných organizací. Když se ale mluví o balíku 40 miliard USD pro Ukrajinu, je v tom určité nedorozumění, které se v médiích nevysvětluje, přestože by mělo. Oprášení aplikace amerického zákona Lend and Lease o poskytnutí úvěru na financování války v cizí zemi a její vládě ve skutečnosti neznamená zaslání těchto peněz na Ukrajinu. Ty peníze vlastně neopustí USA. Celý ten úvěr se týká zbrojní pomoci, nikoliv finanční. A ta zbrojní pomoc bude v objemu 40 miliard USD.
Mamutí půjčka 40 miliard USD pro Ukrajinu má pomoci americkým zbrojařům, ne Ukrajině!
A tím se dostáváme k tomu zakopanému psu, který i pod zemí mocně štěká pravdu, přestože MSM média dupou, aby pravdu umlčela. Pokud vám vrtalo hlavou, proč americký Kongres nějakým Ukrajincům poskytuje takové mamutí půjčky, tak je to kvůli tomu, že ve skutečnosti nejde o pomoc Ukrajině, ale o akutní finanční injekci a pomoc americkému vojensko-průmyslovému komplexu, který krvácí poté, co americké vlády ukončily dva hlavní zdroje příjmů amerických zbrojařů, a to byly americké války v Iráku a v Afghánistánu.
To byly dva jisté zdroje amerického vojensko-průmyslového komplexu po dobu 20 let. Cílem těch dvou válek nebylo vítězství Američanů, ale udržení těch válek v provozu tak dlouho, jak to jen půjde , aby americký vojensko-průmyslový komplex mohl vyrábět a generovat zisky. Jenže ve chvíli, kdy tyto dvě války skončily, američtí zbrojaři jsou na suchu. Potřebují tak nové, velké a dlouhodobé válčiště. A podle všeho si vybrali právě Ukrajinu, která díky nacifikaci je velice nadějným místem dlouhodobé krize, která může trvat dlouhé roky, ne-li dekády.
Noctovizor nalezený na opuštěné pozici, odkud se stáhla ukrajinská armáda Drtivá většina toho 40-miliardového balíku půjde americkým zbrojním firmám, kteří za tyto peníze vyrobí a dodají zbraně Ukrajině. Bude to tak sice prezentováno jako americká pomoc Kyjevu, ale ve skutečnosti je to mamutí subvence amerického Kongresu na oživení amerického vojensko-průmyslového komplexu. Ten tak po 20 letech změní místo dodávek, zbraně z amerických zbrojovek tak už nebudou mířit do Iráku a Afghánistánu, ale na Ukrajinu, a to díky tomu, že se americkému ministerstvu zahraničí podařilo vyprovokovat Rusko k invazi na Ukrajinu, a rovněž díky tomu, že stejně tak se podařilo zfašizovat kyjevskou vládu, která ochotně tyto americké zbraně nasunuje na hranice Donbasu.
Krvavá historie amerických nevyhraných válek, jejichž cílem byl konflikt sám o sobě, aby generoval zisky zbrojnímu komplexu
Nový dlouhodobý konflikt tak znovu oživí americké zbrojaře, kteří se znovu ekonomicky postaví na nohy po katastrofálním konci amerického válčení v Afghánistánu na konci léta loňského roku. Po 20 letech se nic nezměnilo a Taliban se vrátil zpátky k moci. Američané se spojenci z NATO tak nejen ničeho nedosáhli, ale naopak Taliban vyzbrojili a posílili, protože Američané za sebou nechali tisíce a tisíce kusu bojové techniky.
Takže, import demokracie totálně selhal. A brečí někdo v USA? Ale kdeže, účel byl splněn. Dvacetiletá americká válka v Afghánu vydělala americkým zbrojařům pohádkové zisky. Stejně jako kdysi ve Vietnamu, kde se válka vedla se stejným cílem, tedy poskytnout zisky americkým zbrojařům v nekonečné a dlouhé válce. O vítězství nikdy nešlo, a o rychlé vítězství už vůbec ne, to bylo pro vojensko-průmyslový komplex naprosto nežádoucí.
Vlajka neonacistického oddílu Aidar Ukrajina je tak pro americké neocony a zbrojaře jenom dalším Vietnamem, dalším Irákem, dalším Afghánistánem, další Libyí, další Sýrií. Války mají za cíl dodávat do těchto válek americké zbraně, v obrovských objemech, a tím udržovat v chodu americký zbrojní komplex. Ten je totiž úzce majetkově propojen na obě americké vládnoucí strany, na republikány a demokraty.
Propojení zbrojařů na politiky a Pentagon je tak provázané, že americké vlády vyvolávají pořád nové a nové války ve světě, sotva jedna skončí, hned musí někde jinde začít nová. Sotva skončila válka v Afghánistánu, už byla zahájena válka nová, na Ukrajině. A pokaždé jsou u toho Američané a jejich poskoci a loutky, které podepisují úvěry, berou si od Američanů mamutí půjčky, ale ty peníze z půjček jdou obratem americkým zbrojním firmám a loutkoví vláda v dané zemi dostane jen koncový produkt za ty peníze, produkci amerických zbrojovek.
Rozkaz ukrajinským pohraničníkům, aby 22. května vpustili do země polskou armádu!
A dnes už tento model amerických válek pochopili i jinde a totéž nově začíná provádět britská vláda, která rovněž tlačí Ukrajině úvěry, které obratem ruky jdou britským zbrojovkám a Ukrajina dostane vyrobené zbraně. V konečném důsledku tak jediný profit z úvěrů budou mít americké a britské zbrojovky. Ukrajina dostane jen zbraně, o které v boji přijde a Kyjevu zůstanou jen obrovské dluhy z mamutích půjček, které Kyjev bude splácet rovnou americkému FEDu . Americká vláda tak nepomáha ani tak Kyjevu, ale ve skutečnosti sama sobě, protože největšími mecenáši obou amerických vládních stran jsou právě zbrojařské firmy, které za každou novou americkou válku ve světě jsou oběma stranám nesmírně vděčné. Ruka ruku myje.
Rozkaz náčelníka pohraniční služby Ukrajiny, že ve dnech 22. až 24. května 2022 mají pohraničníci vpouštět do země polské vojáky Do celého tohoto divadla ovšem vstupují další hráči, kteří jsou v roli užitečných idiotů. Typickým příkladem je Polsko. Nacifikační faktor ve Varšavě vede k tomu, že se schyluje k invazi polské armády na Ukrajinu. Ruský list Pravda včera publikoval [ 2 ] článek s fotografií údajného rozkazu ukrajinské pohraniční stráži, aby dne 22. května 2022 umožnila na hranicích volný průjezd vojskům Polské armády. Autenticitu listu s razítkem nešlo ověřit, upozorňuje Pravda, může jít klidně o podvrh a hoax.
Ale pozor, na Ukrajině opravdu probíhají přípravy na vstup polské armády, ve Lvově se už dokonce podle informací připravují pokoje, penziony, hotely, ale stanové komplexy. takže v této situaci už nejde jen o hoax, ale de facto se začíná ukazovat, že Američané dali Varšavě povel zatáhnout NATO do konfliktu na Ukrajině. A to by znamenalo opravdu velkou válku, nákladnou, která by generovala americkým zbrojařům největší zisky od konce Studené války.
Nejen o těchto procesech budeme hovořit dnes od 19:30 na Svobodném vysílači CS . Probereme všechna témata z domova i ze světa. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.
-VK-
Šéfredaktor AE News


Nejčtenější za týden