Muž z Kalifornie věří, že jeho dům zničil meteorit
RSS

Muž z Kalifornie věří, že jeho dům zničil meteorit

V pátek byly desítky lidí v severní Kalifornii svědky toho, jak se z noční oblohy zřítila jasná světelná koule. (Foto: Facebook)







Několik z nich tento jev zachytilo na kameru, zatímco jeden muž se domnívá, že konečný cíl tohoto jasného světla, kterým by mohl být meteorit, zničil jeho dům.



„Slyšel jsem velkou ránu,“ řekl obyvatel okresu Nevada Dustin Procita Michelle Bandurové z místního zpravodajství KCRA.



Anyone else just see this crazy flash light up the sky? Captured by my dashcam in El Dorado Hills, CA. pic.twitter.com/4BlzOB5ISD — Derek Schnell (@DerekKCRA) November 5, 2022 Procita řekl, že po tomto hlasitém zvuku „začal cítit kouř. Vyšel jsem na verandu a ta byla celá v plamenech“.



Bandur hovořil s Joshem Millerem, kapitánem hasičského sboru v Penn Valley, který uvedl, že kolem půl osmé večer místního času přišlo volání o požáru stavby. Boj s plameny trval hasičům několik hodin.



„Zdá se, že jasná světelná koule zachycená na videozáznamech z aut a domů přistála uprostřed ničeho. Procita se domnívá, že to byl meteorit, který dopadl na jeho dům,“ uvedl Bandur.



Miller reportérovi řekl: „Všichni, s nimiž jsem mluvil, říkali, že to byla hořící koule padající z nebe a dopadla v té obecné oblasti“ Procitova domu. Řekl, že ti, kteří ohnivou kouli na noční obloze pozorovali, ji vystopovali až do oblasti incidentu.



„Nejdřív mi o tom řekl jeden člověk a já jsem to odložil, ale pak se ozvali další lidé – dva, tři, čtyři – a začali o tom mluvit,“ řekl.







Ve stejné době v regionu vrcholil meteorický roj Jižní Tauridy. Miller uvedl, že určení příčiny požáru může trvat nejméně týden nebo déle.



Zdroj: kcra.com
Článek Muž z Kalifornie věří, že jeho dům zničil meteorit se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden