Rakousko: 70% nově příchozích žadatelů o azyl je zcela negramotných
RSS

Rakousko: 70% nově příchozích žadatelů o azyl je zcela negramotných

Rakousko v letošním roce zažívá rekordní invazi, která již překročila i dosavadní rekord z roku 2015. Mainstreamová média, vláda i opoziční socani se nyní snaží lidem namluvit, že tuto „kvalifikovanou pracovní sílu“ potřebují. K podobným vyjádřením jednotně hovořícího mainstreamu došlo poté, co na několika místech, kde se zřizují azylová zařízení, vyšli do ulic občané, aby proti nechtěnému obohacování protestovali.
Neschopná vláda, stejně jako jí oddaně přizvukující média a loutková opozice, proto začínají občany přesvědčovat, že tyto zejména Afghánce a Syřany nutně potřebují, neboť Rakousku se údajně nedostává kvalifikovaných pracovních sil – nyní před zimní sezónou zejména v pohostinství.
Mainstreamové noviny   napsaly článek, ve kterém se píše:
Promluvme si o žadatelích o azyl a imigraci. Propagujte ji a požadujte jich ještě více. Střízlivě, pragmaticky – a v nejlepším případě bez emocí .
Dále se v něm píše, že „v hotelnictví a pohostinství, které je sužováno nedostatkem pracovních sil, žadatelé o azyl, kteří se nyní nachází ve východním Rakousku, brzy pomohou zmírnit nedostatek personálu v salcburských střediscích zimních sportů“.


Ale jak je to s kvalifikovanými pracovníky doopravdy? Zpráva APA  odhaluje pravdu:
Sedm z deseti lidí, kteří mají nárok na azyl, je zcela negramotných .
To znamená, že sedm z deseti lidí, kteří letos v Rakousku získali azyl nebo „doplňkovou ochranu“, musí být nejprve gramotných, což znamená naučit se číst a psát, ale ve většině případů i počítat.
Ovšem nejde jen o nedostatečnou znalost němčiny, ale většina z příchozích se ani nenaučila číst a psát ve svém mateřském jazyce. A tento trend stoupá. To je ostatně logické, neboť v současné invazní vlně převažují Afghánci, kteří jsou většinou zcela negramotní.
V letošním roce přišlo do Rakouska, jehož ekonomika nežije ze surovin, ale z kvalifikovaného pracovního výkonu svých obyvatel, ještě více cizinců s nízkým vzděláním. Ve srovnání s rokem 2019 se míra negramotnosti podle Integračního fondu zvýšila o neuvěřitelných 50 procent.
Jak mají takoví lidé v Rakousku v dohledné době nahradit chybějící kvalifikované pracovníky, je záhadou, i když si to novináři tolik přejí. Pro práci v gastronomii je například naléhavě nutné mluvit německy a nejlépe i dalším cizím jazykem, jako je angličtina a zvládnout základní matematiku – sčítání, odčítání, násobení, dělení.
Jenže to většina z nově příchozích neumí. A podobná situace je jistě i v dalších zemích, kde se nyní řeší problémy související s rekordní invazí.
Jisté je, že většina z nich ani nepřichází pracovat, neboť tím, co je do dané země přitáhlo, je zejména štědrý sociální systém. Proč by se tedy učili číst a psát? Například Afghánci jsou na území EU nedeportovatelní, stačí prohlásit, že prchají před Talibanem…







Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Rakousko: 70% nově příchozích žadatelů o azyl je zcela negramotných se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden