Stovky protestujících proti klimatu zablokovaly soukromá letadla na letišti v Amsterdamu
RSS

Stovky protestujících proti klimatu zablokovaly soukromá letadla na letišti v Amsterdamu

V souladu s nesmyslnou a zbytečnou gestikulací neopolitických „probuzených“ – jinak dnes známou jako „aktivismus“ – se protestující bojující proti změně klimatu tento týden vydali blokovat soukromá letadla na amsterodamské letiště Schiphol. (Foto: Youtube)







Alespoň je to lepší než se lepit na Van Gogha. Hádáme.





Stovky aktivistů se v sobotu vydaly do části letiště, kde jsou umístěna soukromá letadla, a posadily se před jejich kola, čímž jim zabránily v pohybu, uvedla agentura Reuters.



Nakonec musela být přivolána vojenská policie a protestující byli po desítkách odváženi v autobusech, uvádí zpráva. Více než 100 z nich bylo zatčeno.



Poslanci „provedli řadu zadržení osob, které se nacházely na letištním pozemku, aniž by k tomu měly povolení“ , uvádí se ve zprávě.



Protest připravily „organizace Greenpeace a Extinction Rebellion v rámci příprav na jednání o klimatu COP27 v Egyptě“, uvádí se ve zprávě.



Vedoucí kampaně Greenpeace Nizozemsko Dewi Zloch, který se snažil co nejlépe napodobit Verucu Salt, požadoval: „Chceme méně letů, více vlaků a zákaz zbytečných letů na krátké vzdálenosti a soukromých letadel.“



„…a chceme to hned, tati!“



„Schiphol je největším zdrojem emisí oxidu uhličitého v Nizozemsku,“ uvedla skupina podle agentury Reuters. Na letišti a v jeho okolí se k nim přidali další protestující, někteří drželi cedule s nápisem „Omezte letectví“.



Letiště v reakci uvedlo, že se chce do roku 2030 stát bezemisním a že podporuje cíl nulových čistých emisí pro průmysl do roku 2050.



Zdroj: reuters.com
Článek Stovky protestujících proti klimatu zablokovaly soukromá letadla na letišti v Amsterdamu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden