Politico varuje před hacknutelným hlasovacím zařízením
RSS

Politico varuje před hacknutelným hlasovacím zařízením

Po tvrzení, že volby v roce 2016 byly „hacknuty“ a „ukradeny“ – a následném naléhání, že „popírači voleb“ v roce 2020 jsou hrozbou pro demokracii, nyní levicový server Politico varuje, že volební stroje mohou být překvapivě hacknuty!







„Existuje reálné riziko, že by se hackeři mohli napojit na hlasovací zařízení a další volební infrastrukturu a pokusit se zmařit úterní hlasování,“ uvádí se v pondělní zprávě.



Prezidentské volby v roce 2020 se hemžily obviněními z hackování hlasovacích zařízení, která byla později vyvrácena.



Přesto existuje reálné riziko, že by se hackeři mohli napojit na hlasovací zařízení a další volební infrastrukturu a pokusit se podkopat úterní hlasování. https://t.co/kDij1J08eU.



Mezitím američtí představitelé varují před hrozbami „ze strany více skupin a zemí“.




„Nevypadá to dobře“ – Martin Armstrong varuje, že volby v roce 2024 možná nebudou
Američtí představitelé, kteří jsou pověřeni ochranou bezpečnosti voleb, tvrdí, že sledují hrozby od více skupin a zemí. A v posledních měsících společnosti působící v oblasti sociálních médií a výzkumníci v oblasti kybernetické bezpečnosti identifikovali čínské vlivové operace zaměřené na volby. -Politico



A je to tady. ‚Není to rudá vlna, je to rudý hack!‘



„Větší pozornost věnovaná zabezpečení hlasovacích systémů neodstranila kritické technické a lidské hrozby pro naše volby,“ uvedl Matthew Weil, výkonný ředitel programu Democracy Center Bipartisan Policy. „A tento cyklus je tréninkem pro rok 2024.“





Bidenova administrativa se k tomuto příběhu hlásí.



Ředitelka Agentury pro kybernetickou bezpečnost a bezpečnost infrastruktury (CISA) Jen Easterlyová nedávno novinářům řekla, že „současné prostředí volebních hrozeb je složitější než kdykoli předtím“, a uvedla hrozby od kybernetických útoků přes dezinformace až po obtěžování volebních úředníků.




Jednotky kybernetické bezpečnosti Národní gardy aktivovány ve 14 státech před volbami
Mezitím budou ve 14 státech k dispozici jednotky kybernetické bezpečnosti z Národní gardy, aby pomohly „čelit jakýmkoli hrozbám pro sítě volebních úředníků před volbami 8. listopadu, během nich i po nich“.



Mezi těchto 14 států patří Arizona, Iowa a Pensylvánie, dále Colorado, Connecticut, Delaware, Havaj, Illinois, Louisiana, Severní Karolína, Nové Mexiko, New York, Washington a Západní Virginie, uvedl Politico. Brigádní generál Gent Welsh, velitel washingtonské Národní letecké gardy, na virtuálním brífinku pro média 4. listopadu uvedl, že to nedělají všechny státy, ale státy, které tyto jednotky aktivují, „investují do kybernetických talentů a kybernetických misí již léta“, jak uvádí portál Statescoop, který informuje o novinkách souvisejících s technologiemi ve státní správě. „Pokud ve svém státě nemáte kybernetickou jednotku, nejste v dobré pozici, abyste jim pomohli chránit volby,“ řekl Welsh. -Epoch Times



Zde je seznam šesti bezpečnostních hrozeb voleb, na které je třeba si dát pozor, který zveřejnil server Politico.




Klíčový projev Kennedyho, který světu poněkud unikl
Dezinformace a dezinformace (jako ruský hoax?).



Lži a konspirační teorie o bezpečnosti volebních systémů jsou tím, co nejvíce znepokojuje volební dozorce a federální úředníky pro kybernetickou bezpečnost a zpravodajské služby, protože tyto nepravdy mohou rozdmýchat nedůvěru, která odrazuje lidi od hlasování, a vyvolat hněv, který podněcuje lidi k vyhrožování násilím správcům voleb. -Politico



Nabourávání webových stránek volebních úřadů a kampaní



Hackeři mají k dispozici jeden relativně nenáročný nástroj, jak vyvést kampaně z rovnováhy a narušit přístup voličů ke spolehlivým informacím o volbách: přinutit webové stránky k pádu pomocí automatizovaných nástrojů, které simulují masivní příval lidí navštěvujících tyto stránky.



Únosy účtů kampaní na sociálních sítích



Hackeři mohou v den voleb ovládnout účty kandidátů nebo kampaní na sociálních sítích a zveřejňovat podnětné komentáře, které mají voliče odradit nebo šířit nepravdivé informace o tom, jak a kdy volit. Tyto podvody by mohly podpořit nedůvěru ve volební proces a vyvést kampaně z rovnováhy v závěrečné fázi volebního klání.



Kybernetické útoky na registrační databáze voličů



Státy již léta modernizují zabezpečení svých databází pro registraci voličů, které tvoří základ dobře fungujícího volebního systému. Žádná technologie však není dokonale bezpečná a v sítích některých států pravděpodobně zůstávají zranitelná místa. V roce 2016 ruští hackeři narušili databázi voličů státu Illinois a v roce 2020 pronikli do státní databáze íránští hackeři.



Cílené obtěžování voličů



Tato relativně nová hrozba představuje vývoj v tom, jak zahraniční vlády využívají hackerské kampaně k zasahování do amerických voleb. Poté, co íránští agenti v roce 2020 ukradli záznamy o voličích ze státní volební databáze, vyhrožovali těmto voličům blíže nespecifikovanými následky, pokud nebudou hlasovat pro znovuzvolení tehdejšího prezidenta Donalda Trumpa. Zprávy, které obsahovaly falešná tvrzení o zranitelnosti volební technologie, byly navrženy tak, aby vypadaly, že pocházejí od pravicově extremistické skupiny Proud Boys.



A nakonec… Bezdrátové modemy umožňující hacknutí hlasovacích zařízení nebo sčítání hlasů



Nejméně sedm států a Washington používají bezdrátové modemy k přenosu neoficiálních výsledků voleb v noci do svých ústředních úřadů. Tyto modemy využívají telekomunikační sítě, které jsou zranitelné vůči hackerům, a záškodníci by je mohli zneužít k manipulaci s neoficiálními údaji o hlasování, k poškození hlasovacích strojů nebo ke kompromitaci počítačů používaných ke sčítání oficiálních výsledků.



„Nyní se musíme obávat, že kdokoli získá přístup ke komunikační síti, která je v zásadě otevřená,“ řekl minulý měsíc pro POLITICO Matt Blaze, profesor informatiky a práva na Georgetownské univerzitě, který se zabývá volebními systémy.



Tyto útoky jsou mnohem obtížnější a časově náročnější – a tudíž mnohem méně pravděpodobné – než šíření nepravd na sociálních sítích nebo dočasné vyřazení webových stránek. A státy, které používají papírové hlasovací lístky a povolební audity, by pravděpodobně chybné výsledky zachytily a opravily.



I tak by ale dočasně nesprávné informace mohly podnítit pochybnosti o výsledcích, zejména pokud by se hackeři chlubili svými úspěchy. A pokud by následné audity, které by opravily digitální manipulaci, dramaticky změnily počty hlasů, mohli by se těchto změn chopit aktéři ve zlé víře a falešně obvinit z podvodu.



* * *



A tady to máte, volby mohou být podvodné – ale znáte to, „když to říkáme my, je to v pořádku“.



Zdroj: zerohedge.com
Článek Politico varuje před hacknutelným hlasovacím zařízením se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden