Greta potvrdila podezření, že je meloun
RSS

Greta potvrdila podezření, že je meloun

Klimatická aktivistka Greta Thunbergová řekla, že momentální „normál“, který diktují mocní lidé, způsobil klimatickou krizi. Potvrdila to, z čeho jí mnozí podezřívali. Nejde jí o záchranu klimatu, ale zničení kapitalismu.


 
„Systém globalizovaného západního světa je vytvořen na kolonialismu, imperialismu, despotismu a genocidě. Přesto je to právě on, který akumuluje moc a formuje hlavní směřování světa. Aby pár vyvolených maximalizovalo svůj krátkodobý zisk, využívá systém založený na rasismu a despotismu lidí i planety,“  řekla Greta.
Kritici Grety, mezi něž se dlouho řadím i já, asi nejsou překvapeni. Dlouho jsme upozorňovali, že Greta (nebo spíše ti, kteří kroky této dívky řídí) jsou klasickým případem melounu. Teda navrchu zelená, která skrývá rudý vnitřek.
Je to totiž taková klasika. Ze všech klimatických či ekologických aktivistů jde totiž skutečně o klima či životní prostředí jen málokomu. Většina aktivistů sleduje jiné cíle. Svržení kapitalismu je jeden z nich. Viděli jsme to i u nás na transparentech při různých blokádách a dalších akcích.
Potom je zde skupina, která naopak boj proti změně klimatu kapitalizuje, tedy je někým placena. Spousta peněz pro různá klimatická hnutí putovala i od ruského Gazpromu. Stačí si vzpomenout na nechvalně známou německou organizaci Naturschutzstiftung Deutsche Ostsee, kterou v roce 2011 založila zemská vláda Meklenbursko – Přední Pomořansko spolu se staviteli z Nord Stream a hlavními ekologickými organizacemi v Německu. Nord Stream do této nadace do začátku vložila 10 miliónů eur (asi 250 miliónů korun). Ve vedení této údajně ekologické nadace zastávali vrcholové manažerské pozice představitelé třech největších ekologistických organizací v Německu (WWF, BUND a NABU).
Další peníze putují ke klimatickým aktivistům od různých firem, které vydělávají na obnovitelných zdrojích, nebo lépe řečeno hlavně na štědrých dotacích, které jim poskytují vlády i EU. Vždyť jde přece o záchranu klimatu. Připomeňme, že v Česku zaplatíme za tzv. solární tunel až bilion korun, tedy tisíc miliard. Jak by se nám teď hodily na zmírnění inflace a energetické krize.
Co z toho všeho vyplývá. K ekologickým aktivistům a hlavně jejich požadavkům je třeba přistupovat velmi opatrně. Nelze je nekriticky přebírat a měnit v politická rozhodnutí. Nejdřív je nutné vždy pečlivě počítat a analyzovat. Meloun přece taky nejdřív rozkrojíme, abychom se přesvedčili, že není shnilý.
Zdroj


Nejčtenější za týden