USA: Nová superstar demokratů – John Fetterman
RSS

USA: Nová superstar demokratů – John Fetterman

Tož, od včerejšího večera, je John Fetterman zmiňovaný, jako možný kandidát Demokratů, na prezidenta v roce 2024…
Fetterman porazil Republikánského kandidáta, kterým byl Dr. Mehmet Oz (ten měl i podporu Trumpa). Oz ve své kampani hodně řešil zákaz potratů, kdežto Fetterman, jako progresivista, je samozřejmě pro potraty.
Fetterman byl starostou města Braddock (2006 – 2019). Braddock, bývalé průmyslové město, známé jako místo první ocelárny Andrewa Carnegieho, bylo těžce zasaženo úpadkem amerického ocelářského průmyslu. Město od svého vrcholu ve 20. letech ztratilo 90 % své populace a v roce 1988 bylo prohlášeno za finančně tísnivou obec; nemá supermarkety, čerpací stanice ani bankomaty. Fettermana přitahoval Braddock tím, co nazýval jeho „zhoubnou krásou“.
Fetterman sloužil jen na částečný úvazek jako starosta Braddocku a ředitel městského programu pro mládež na plný úvazek. Založil také neziskovou organizaci Braddock Redux, kterou použil k získání a záchraně nemovitostí v Braddocku. Fettermanův otec pomáhal finančně dotovat Fettermana, protože za místo starosty dostával pouze 150 dolarů měsíčně. V roce 2015 obdržel od svého otce platby ve výši 54 000 $.Fetterman má několik tetování souvisejících s komunitou Braddock. Na levé paži má čísla 15104 – Braddockovo PSČ – a na pravé data devíti vražd, ke kterým došlo ve městě, když byl starostou.
V roce 2019 se stal guvernérem Pensylvánie. Fetterman, obecně popisovaný jako progresivní, obhajuje zdravotní péči jako právo, reformu trestního soudnictví, zrušení trestu smrti, zvýšení federální minimální mzdy na 15 dolarů za hodinu a legalizaci konopí. Podporuje manželství LGBTQ. Za hrozbu označuje změnu klimatu. Fetterman je držitelem zbraní a je pro jejich držení pro osobní obranu, omezil by však prodej ilegálních zbraní. Je také proti tomu, aby USA dělala „světového policajta“…Je silným podporovatelem státu Izrael. Je podporovatelem odborů.
Jak vidno, korporátní manažeři, vedení Demokratů a progresivní média si uvědomují, že potřebují někoho, kdo tzv. „smrdí člověčinou“, někoho, kdo je sympatický obyčejným lidem napříč a kdo tzv. už má nějákou práci pro obyčejné lidi za sebou. Manželka je brazilsko-americká aktivistka, migrantka, šéfka neziskovky. A mají tři děti.
Fettermana prostě potkáte s rodinou jak obědvá, mezi dalšími Američany v obyčejné restauraci a na voliče to zabírá…není to zjevně hraná póza, je to politik, který věří v to, co dělá…
Je zcela evidentní, že už dnes je pro Republikány problémem, když vyhrál v Pensylvánii, poprvé od roku 1962, tak bude senátorem za Pensylvánii Demokrat…
Fetterman je prostě pěkný fíkový list, pro americké globalistické elity. Je paradoxem, že právě politika demokratů přivedla městečko Braddock ke krachu a to pak zachraňuje demokrat, který pomáhá „opuštěným pracujícím“…
Je však chybou republikánů, že nepřišli s ničím lepším…
 

Tomáš Měšťan
The post USA: Nová superstar demokratů – John Fetterman first appeared on .


Nejčtenější za týden