Co stálo za návštěvou neonacistů u Bergoglia a co jsou zač?
RSS

Co stálo za návštěvou neonacistů u Bergoglia a co jsou zač?

Před pár dny jste si zde mohli přečíst jen zkratkovitou informaci o návštěvě jisté ukrajinské neonacistky u Bergoglia. Mnoho lidí to mohlo považovat za náhodu, jenže tato neonacistka nebyla jediná, u Bergoglia se objevili i další obdivovatelé Hitlera a jeho praktik. A podobně, jako Hitlerovým vojákům žehnala tehdejší církev, chtěli (a dostali) stejné požehnání i tito náckové…
Téměř bez povšimnutí veřejnosti, ačkoli média jako  Reuters o tom informovala s upřímnými tituly, byla ve středu na audienci u papeže Františka skupinka tří lidí. Jednalo se o dvě mladé ženy, které měly zvláštní, dokonce osobní poslání: požádat papeže o pomoc kvůli jejich mužům, kteří uvízli v Azovstalu, a zároveň chtěly získat pozornost veřejnosti pro tuto záležitost.

No, v poslední době jsme viděli manželky Azovanů, uvízlých v Azovstalu, častěji. Jako kočovný cirkus objíždějí dámy různá města na západní Ukrajině, aby upozornily na stresující situaci svých manželů a vytvořily mediální tlak na Kyjev i v zahraničí. Předvádí parádní divadlo, které jim mnoho lidí „baští“. Cílem je dostat vojáky z mariupolských oceláren do třetí země, nejlépe do Turecka.
Dvě z těchto žen však již před časem odjely do Itálie a od té doby tam pořádají demonstrace –  a nyní se dostaly do popředí i ve Vatikánu a bylo jim dovoleno vystoupit osobně před papežem.
Výbušná povaha tématu je poměrně jednoduchá.  Jednou z žen není nikdo jiný než manželka samotného velitele krajně pravicového azovského pluku: Kateřina Prokopenková. Blonďatá a modrooká dáma, která se již objevila v italské televizi, aby veřejně plakala pro svého Denise. Druhá žena není známá osoba, ale neméně zajímavá. Jmenuje se Julia Fedosiuk.  Podrobný pohled na její účet na Instagramu odhaluje rysy její osobnosti.
Julia Fedosiuk Není to jen střelkyně, která obhajuje liberálnější zákony o zbraních; je také horlivou stoupenkyní azovského pluku, za který bojuje i její mužský přívěsek – a sama je neochvějnou nacionalistkou.  V jednom ze svých příběhů na Instagramu vyjadřuje radost ze smrti ruských vojáků. Říká se tomu ve Vatikánu křesťanská láska?
Třetí osobou v lize papežových prosebníků byl muž jménem  Piotr Versilov . Je známý jako politický aktivista a neoficiální mluvčí Pussy Riot. V roce 2018 se dostal do titulků, když byl údajně otráven v rámci soudního procesu a poté převezen na léčení do Německa. Pussy Riot obvinila ruskou vládu z útoku jedem.  Internetem momentálně kolují pochybné Versilovovy  snímky , na nichž je zjevně vidět, jak má veřejný sex se svou těhotnou přítelkyní v moskevském Biologickém muzeu. Říká se, že šlo o „  protestní akci  “.
Asi něco jako akce, kdy si Pussy Riot strkaly mraženou drůbež do přirození. Tak nevím, jak dalece se to slučuje s proklamovanou křesťanskou morálkou. I když v případě Bergoglia lze očekávat podporu prakticky čehokoliv.
Piotr Versilov Setkání papeže s těmito „osobnostmi“ každopádně vyvolalo na sociálních sítích nepochopení a velké pobouření.

Otázkou nakonec zůstává, zda papež věděl, koho přijímá. Vzhledem k jeho nedávnému prohřešku , kdy pózoval s vlajkou neonacistické paramilice Euromajdan a také ji líbal a žehnal proto, že mu bylo řečeno, že je od Buči, by měl papež alespoň přehodnotit výběr svých poradců…

Pope Francis greeted a group of Ukrainian child refugees in Vatican City on Wednesday, while delivering remarks condemning the 'massacre in Bucha.' He also held up a war-torn Ukrainian flag that was salvaged from the city. pic.twitter.com/wvDje5ZS8x
— NowThis (@nowthisnews) April 9, 2022

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ]


Nejčtenější za týden