Evropský parlament přijal drtivou většinou hlasů rezoluci proti rasismu, ve které odsuzuje a kriminalizuje odpůrce migrace
RSS

Evropský parlament přijal drtivou většinou hlasů rezoluci proti rasismu, ve které odsuzuje a kriminalizuje odpůrce migrace

A na konci se samozřejmě jako vždy dozvíte, jak kdo hlasoval. Mne osobně hlasování nikterak neudivilo, nicméně nyní se věnujme tomu, o čem se vlastně hlasovalo.
V kostce se jednalo o hlasování, které odsoudilo Evropany jako diskriminující rasisty, ale odsoudilo i zcela pravdivé názory, které hovoří o „velké výměně“. O té snad nemůže pochybovat nikdo soudný, nicméně zdá se, že europoslanci považují za normální a přínosný stav, kdy v nejmladší generaci již v zemích jako Francie nebo Švédsko začínají převládat dovezení muslimové, tedy lépe řečeno jejich potomci.
EU – a europoslanci, kteří hlasovali pro tento pamflet – jednoduše požaduje, aby občané drželi hubu a krok a v klidu se nechali vyměnit. Za rasismus je totiž považován i odpor proti EU vedené výměně obyvatel.
V detailnějším zdůvodnění pak europoslanci vyzývají ke tvrdší cenzuře názorů, které upozorňují na výměnu obyvatel a jakkoli se vymezují proti migraci lidí z nekompatibilních kultur. Tyto názory by dokonce měly být trestné!
Všichni příbuzní mrtvých z teroristických útoků, všechny brutálně hromadně znásilněné ženy, všichni přepadení a zranění, všechny bílé, na školách tvrdě šikanované děti (ve Švédsku, Francii, Německu jde o každodenní realitu) a všichni ti, kdo museli odejít ze svých domovů, neboť kolem nich vyrostla muslimská ghetta, jsou oběťmi podobné politiky.
Mimochodem, ve světle toho, že byl v sídle 4. říše v Bruselu ubodán ve stejný den, kdy byla rezoluce schválena, policista, vyzní pasáž o policejní brutalitě vůči migrantům přinejmenším šíleně.
Stejně šíleně vyzní pasáže o vraždách ze cti a ženských obřízkách, které jsou důsledkem dovozu islámu, což ovšem deklarace nezmiňuje, špatní jsou totiž jen původní Evropané. I v rezoluci zmíněný exodus Židů z Evropy souvisí jen a pouze s islamizací, která je organizována právě podvratnou EU.
Nic pokrytečtějšího, než tento pamflet, jsem již dlouho nečetla…

Nyní  konkrétně k rezoluci:
Parlament požaduje  silný a mnohostranný přístup k  boji proti všem formám rasismu  a diskriminace, včetně   strukturálního a institucionálního rasismu  v EU.
V usnesení přijatém ve čtvrtek 442 hlasy pro, 114 proti a 42 se zdrželo hlasování, Parlament důrazně odsuzuje skutečnost, že menšiny a migranti, včetně LGBTQI lidí, čelí strukturálnímu rasismu, diskriminaci, nenávisti, přetrvávající nerovnosti, potížím v přístupu k soudnímu systému a policejnímu násilí. Varuje také   před rasistickou rétorikou v některých médiích a je znepokojena tím, jak jsou konspirační teorie, jako je takzvaná teorie „velké náhrady“, zasazeny do krajně pravicového politického diskurzu  . Text se zabývá konkrétními otázkami, jako jsou:
strukturální rasismus vůči dětem a cyklus chudoby, který je postihuje;
rovnost Romů a nedostatečné uznání anticikanismu jako specifické formy rasismu;
zmenšující se židovská populace v Evropě, odkud 38 % evropských Židů plánuje odejít kvůli obavám o svou bezpečnost  ;
mrzačení ženských pohlavních orgánů, manželské zajetí a „vraždy ze cti“  ; a
mezigenerační chudoba a vyloučení žen afrického původu nebo jiného rasového původu.
Umělá inteligence by mohla pomoci snížit dopad lidských předsudků , ale europoslanci jsou i nadále znepokojeni riziky posílení stávající diskriminace při absenci vhodných záruk. Vyzývají k ukončení profilování a zároveň připomínají, že evropské právo zakazuje jakoukoli praxi, která vede k diskriminaci na základě citlivých osobních údajů. Všechny členské státy musí řádně provést rámcové rozhodnutí o rasismu a xenofobii, které zůstává v několika zemích neprovedeno ani 14 let po jeho přijetí.  Rasistické zločiny z nenávisti a nenávistné projevy musí Rada kriminalizovat na úrovni EU – v souladu se sdělením Komise z prosince 2021  .
Rasismus není názor, je to porušování lidských práv. Rasismus zabíjí. Rasismus brání společnosti těžit ze všech zkušeností a dovedností našich občanů. Je nejvyšší čas vymýtit rasismus a diskriminaci a zajistit spravedlnost pro všechny. Není náhodou, že vzestup rasismu je v Evropě doprovázen vzestupem krajní pravice k moci, ať už v Itálii, Maďarsku nebo Švédsku. Odsuzujeme krajní pravici za obětování menšin a za snahu rozdělovat komunity.
Tolik k rezoluci. Mimochodem, část rezoluce o „anticikanismu“ je namířena speciálně i na ČR a několik málo dalších zemí, jak jste si mohli nedávno přečíst již zde .
A na závěr jak kdo hlasoval:
Pro tuto rezoluci hlasovali: Niedermayer (TOP09/STAN), Polčák (TOP09STAN), Pospíšil (TOP09/STAN), Charanzová (ANO), Kovařík (ANO), Hlaváček (ANO), Maxová (ČSSD, zvolena za ANO), Gregorová (Piráti), Peksa (Piráti), Kolaja (Piráti)
Proti hlasoval:  David (SPD)
Zdrželi se: Vrecionová (ODS), Zahradil (ODS), Tošenovský (ODS)
Z našich 21 europoslanců jich  7 u hlasování chybělo.
Pozn.: Usnesení je samozřejmě velmi dlouhé, konkrétní body výše jsou velmi detailně rozebrané, celé je k dispozici zde .
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Evropský parlament přijal drtivou většinou hlasů rezoluci proti rasismu, ve které odsuzuje a kriminalizuje odpůrce migrace se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden