Ukrajinu zřejmě čeká apokalyptická íránská „raketová bouře“ (video)
RSS

Ukrajinu zřejmě čeká apokalyptická íránská „raketová bouře“ (video)

Ukrajině hrozí ničivé údery přesných íránských raket krátkého doletu.
Rusko se několik týdnů zaměřuje na ukrajinskou energetickou infrastrukturu a připravuje scénář masivní hrozby pro nadcházející zimu. Tou hrozbou jsou íránské rakety krátkého doletu, které jsou podstatně ničivější.
Vojenský novinář Tyler Rogowa říká, že pro Ukrajinu může být nemožné se bránit: „Mají vysokou údernou sílu a mohou udeřit téměř kdekoli v zemi, což vystavuje již tak poničenou energetickou infrastrukturu Ukrajiny extrémnímu riziku.“
Dvě střely „Fateh“-110 („Dobyvatel“) a „Zolfaghar“ jsou vybaveny několika stovkami kilogramů výbušnin, což je asi desetkrát více než u předchozích kamikadze dronů. Jsou také rychlejší a lépe ovladatelné než pomalé drony poháněné vrtulí.
Nejhorší se mezitím čeká také na Ukrajině: Šéf ukrajinské tajné služby Kyrylo Budanov očekává ruskou palbu íránskými raketami krátkého doletu už v listopadu.
K úspěšné obraně proti nim by Ukrajina potřebovala protiletadlové systémy MIM-104 Patriot. Uvažovalo se o dodávce přes USA. Výcvik ukrajinských vojáků by však trval měsíce. Existuje také vysoké riziko eskalace, protože Rusko by to mohlo interpretovat jako přímé válečné vměšování ze strany NATO.
Ze stejného důvodu také Bidenova administrativa odmítla dodat rakety krátkého doletu samotné Ukrajině.
Právě teď, před začátkem zimy, by trvalé útoky mohly vést k obrovskému výpadku proudu, který by mohl dokonce vést k úplné evakuaci Kyjeva.
Oficiální íránské video o ničivé síle raket poskytuje apokalyptické obrázky…

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Ukrajinu zřejmě čeká apokalyptická íránská „raketová bouře“ (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden