Kamery v zařízení pro sčítání hlasů v klíčovém okrese Nevada potemněly
RSS

Kamery v zařízení pro sčítání hlasů v klíčovém okrese Nevada potemněly

Kamery v zařízení na sčítání hlasů v nevadském okrese, kde se stále sčítají hlasy v polovině volebního období, přestaly v noci na 10. listopadu vysílat. (Foto: Flickr)







Všichni zaměstnanci odešli na noc asi hodinu před problémem a nikdo se nevrátil až do čtvrtečních 7 hodin ráno, uvedli představitelé okresu.



Spojení bylo obnoveno těsně před osmou hodinou ráno 10. listopadu.



Bezpečnostní správce okresu Washoe prý zkontroloval bezpečnostní kamery v budově, které běží na jiném systému. Kamery ukázaly, že do volební místnosti ani do kanceláře matrikářky nevstoupila žádná osoba v době, kdy byl přímý přenos přerušen.




Arizonský okres Maricopa bude zpracovávat 400 tisíc hlasovacích lístků „až do začátku příštího týdne“
Bezpečnostní pracovníci pracují na zveřejnění těchto záběrů.



Kontrola průkazů zaměstnanců rovněž ukázala, že do volební místnosti ani do kanceláře nikdo nevstoupil.



„V budoucnu budeme hledat řešení, které by zabránilo narušení softwaru, nebo prostě nebudeme nabízet zdvořilostní živý přenos,“ uvedl Drysdale v prohlášení. „Okres Washoe byl v čele snahy o inovaci transparentnosti voleb, ale přešli jsme z volební noci na mnohem delší časový rámec voleb. Technologie, kterou používáme k zajištění tohoto livestreamu, nemůže těmto požadavkům stačit. Navrhujeme v budoucích volbách zvýšit transparentnost spíše pomocí bezpečnostních kamer než zdvořilostních livestreamových kamer.“



Okres Washoe patří mezi více okresů v Nevadě, které ještě neukončily sčítání hlasů v polovině volebního období, přestože volební místnosti se uzavřely v úterý večer.




Znovu jsme je chytili: agenti v nočních hodinách převáželi dodávky s hlasovacími lístky
Podle deníku Reno Gazette Journal zůstalo ve čtvrtek odpoledne nespočítáno přibližně 100 000 hlasovacích lístků, které byly všechny odevzdány poštou. Z toho více než 50 000 hlasovacích lístků v okrese Clark.



Státní zákon vyžaduje, aby volební úředníci započítali nepřítomné hlasovací lístky, pokud byly odeslány s poštovním razítkem v den voleb a doručeny do neděle.



V poslední tranši hlasů, o které ve čtvrtek informoval okres Washoe a další úřady, získali podle televize KOLO-TV demokratka Catherine Cortez Masto (D-Nev.) a naděje na post ministra zahraničí Nevady Francisco Aguilar více hlasů než jejich soupeři, bývalý generální prokurátor Nevady Adam Laxalt a republikán Jim Marchant.



Podle výsledků zveřejněných úřadem státního tajemníka státu Nevada Laxalt stále vede nad Cortez Mastoovou o přibližně 9 000 hlasů, zatímco Aguilar má o 5 350 hlasů více než Marchant.




Demokrat byl v Pensylvánii znovu zvolen, přestože je mrtvý
Laxalt i senátorka prohlásili, že jsou přesvědčeni, že po konečném sečtení hlasů zvítězí oni.



Tento souboj by nakonec mohl rozhodnout o tom, která strana ovládne Senát, který je v současné době rozdělen 50 na 50. Demokraté mohou remízu zlomit prostřednictvím viceprezidentky Kamaly Harrisové, předsedkyně horní komory.



Dva další závody – v Arizoně a Georgii, přičemž druhý jmenovaný míří do druhého kola – zůstávají nespočítané. Závod na Aljašce je nevyhlášený, ale republikáni mají dva nejlepší voliče.



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Kamery v zařízení pro sčítání hlasů v klíčovém okrese Nevada potemněly se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden