Pokrokové Britské aerolinky nabízejí práci trans letuškám
RSS

Pokrokové Britské aerolinky nabízejí práci trans letuškám

Další a další aerolinky nabízejí možnost nosit uniformy podle toho, jak se kdo cítí, ženské stejnokroje tak mohou nosit muži a naopak. Průkopníkem tohoto dress code byly britské aerolinky Virgin Atlantic.   Jejich větší konkurent British Airways nyní přichází se stejným nápadem, proto i tam budou na posty letušek přijímány i transky – tedy muži, kteří se rádi oblékají za ženy.
Hlavní britská letecká společnost British Airways nyní aktualizuje své předpisy, aby byla více genderově inkluzivní. Dosud bylo pro zaměstnání letušky vyžadováno, aby to byla žena, zatímco mužský palubní průvodčí – steward měl i jinou uniformu.
Nyní se však společnost otevírá pro muže na vysokých podpatcích, s parukou, nánosem šminek, umělými řasami, náušnicemi a lakem na nehty, aby mohli pracovat jako letušky.
Nová pravidla vstoupí v platnost v pondělí. Není jasné, kolik transvestitů zaregistrovalo zájem o tuto práci před změnou pravidel. Dokonce i mužští piloti, kteří se chtějí obléknout do tzv. „dragu,“ mají nyní možnost tak učinit i ve službě během letu.
Mužský personál, který se chce oblékat jako ženy, je však žádán, aby tak učinil s určitou zdrženlivostí. Stejně jako u skutečných žen v personálu, trans muži jsou vyzýváni, aby usilovali o „přirozený vzhled“, nenosili příliš nápadný make-up a barevně se drželi „jemných odstínů.“
Vedení letecké společnosti říká, že aktualizuje předpisy, aby „lépe odrážely rozmanitost moderní společnosti“. Panují obavy, že jinak by mohla ztratit zákazníky ve prospěch konkurenční společnosti Virgin Atlantic , která již dříve zavedla podobné změny pravidel. Není zde však ani zmínka o obrácených obavách – že ne všichni zákazníci ocení, že jsou obsluhováni muži v dámských šatech, a proto se rozhodnou letět s jinou společností.
V tiskové zprávě společnost píše:
„ Jsme hrdí na všechny naše kolegy v British Airways a jsme odhodláni vytvářet inkluzivní pracovní prostředí .“
S novou genderovou politikou společnost doufá, že všichni zaměstnanci budou schopni „přinést nejlepší a nejautentičtější verzi sebe sama do práce každý den“.
Ve výzvě zaměstnancům BA píší:
„ Buďte stateční, buďte hrdí, buďte sami sebou! “
Vyjadřuje také naději, že nová pravidla budou „ přijata všemi bez ohledu na pohlaví, genderovou identitu, etnický původ, původ, kulturu, sexuální identitu a další. “
Největším akcionářem společnosti British Airways je nyní středověkým právem šaría ovládaný arabský stát Katar. BA tak mají ve svém letovém plánu mnoho letů do hlavního města země, Dauhá.
Britské vedení nechce odpovídat na otázky médií , zda by měli být konfrontováni s „trans hosteskami“ pouze evropští cestující, nebo zda by měli mít stejnou zkušenost se zvýšenou rozmanitostí při letu i tvrdě konzervativní Katařané .
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Pokrokové Britské aerolinky nabízejí práci trans letuškám se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden