Teroristický útok na rušné ulici v Istanbulu (videa)
RSS

Teroristický útok na rušné ulici v Istanbulu (videa)

K teroristickému útoku, k němuž došlo dnes odpoledne asi v 16:20 tamního času (u nás 15:20), není prozatím více informací. Vzhledem ke značnému počtu zraněných je více než pravděpodobné, že také mrtvých bude během následujících hodin, ale i dnů, přibývat.
Istanbulská generální prokuratura zahájila vyšetřování teroristického útoku na základě faktů, které byly zjištěny o výbuchu. Korespondent DHA Hasan Yildirim hlásil z oblasti tragédie:
„Civilisté jsou odháněni z místa činu. Ozvala se silná exploze. Poté, co byl incident oznámen, vyrazili na místo hasiči a sanitky. Zatím není jasné, zda k samotnému výbuchu došlo v budově nebo na ulici.“
Zvláštní služby uzavřely oblast, byly tam vyslány desítky sanitek a policejních sil. Informace se upřesňují.
K útoku došlo v době, kdy byla pěší zóna obzvlášť frekventovaná. Údajně takto zemřelo nejméně osm lidí, některé zdroje hovoří „pouze“ o šesti obětech. Prozatím se uvádí, že zraněných je celkem 52.

Explosion occurred in the center of Istanbul, there are wounded, Turkish TV reports
The explosion occurred on the pedestrian tourist street Istiklal in Istanbul pic.twitter.com/7tlBdBdQTU
— AZ (@AZgeopolitics) November 13, 2022


According to the Turkish media there are 11 wounded so far… pic.twitter.com/UuSA5JpwXg
— AZ (@AZgeopolitics) November 13, 2022


Turkish authorities banned TV channels from broadcasting from the scene of the explosion in Istanbul
Law enforcement agencies do not let journalists to the place of emergency. Note that the city authorities have fenced off the area in which the explosion occurred. pic.twitter.com/xaOXbPQOB2
— AZ (@AZgeopolitics) November 13, 2022





Snímky šířené přes sociální sítě ukazovaly lidi ležící na zemi. Místo detonace, ulice Istiklal, je turistickým centrem evropské části turecké metropole.








Záchranáři a policie jsou na místě ve velkém počtu, uvedla státní televize TRT. Údajně tam bylo několik mrtvých a zraněných.


Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. pic.twitter.com/OfZ8cWXyTq
— gdhvideo (@gdhvideo) November 13, 2022

V případě nových informací bude článek aktualizován.




Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Teroristický útok na rušné ulici v Istanbulu (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden