Globalisté vyjadřují úlevu nad výsledky voleb, ale obávají se Trumpa v roce 2024
RSS

Globalisté vyjadřují úlevu nad výsledky voleb, ale obávají se Trumpa v roce 2024

Globalisté v USA a Evropě si oddechli, protože demokraté odvrátili „červenou vlnu“ v Kongresu v polovině volebního období. (Foto: Flickr)







„Myslím, že zejména v Evropě je cítit určitá úleva… že se zdá, že se pochod republikánství MAGA, trumpismu, trochu zastavil,“ řekl v sobotu listu The Hill Matthias Matthijs, vedoucí pracovník pro Evropu v Radě pro mezinárodní vztahy.




Kamery v zařízení pro sčítání hlasů v klíčovém okrese Nevada potemněly
„Taková je přinejmenším zdejší interpretace. Že to není předem dané, že rok 2024 vyústí opět v nějaké izolacionistické předsednictví.“



Existují však obavy, že Sněmovna reprezentantů vedená republikány by mohla být Bidenovi stále trnem v oku, pokud by proti němu nebo jeho kabinetu zahájila řízení o impeachmentu a vyšetřovala jeho syna Huntera.




Arizonský okres Maricopa bude zpracovávat 400 tisíc hlasovacích lístků „až do začátku příštího týdne“
„V Evropě panují obavy, že Biden bude nyní rozptylován Sněmovnou, která mu bude znepříjemňovat život,“ řekl Matthijs.



„Že budeme slyšet jen o notebooku Huntera Bidena a o takovýchto falešných impeachmentových řízeních proti prezidentovi, viceprezidentovi, ministru zahraničí, Tonymu Faucimu, na co si vzpomenete.“




Znovu jsme je chytili: agenti v nočních hodinách převáželi dodávky s hlasovacími lístky
Celkově však mají evropští představitelé „o něco lepší“ pocit z toho, jakým směrem se Spojené státy po volbách v polovině volebního období ubírají.



„Neznamená to, že se kvůli těmto volbám hned něco změní, ale myslím, že je to alespoň velmi užitečná připomínka pro mnoho lidí v Evropě, že USA jsou schopny sebekorekce, když se příliš vydávají jedním směrem,“ řekl Matthijs.




Demokrat byl v Pensylvánii znovu zvolen, přestože je mrtvý
Stejně tak Emily Horneová, bývalá mluvčí Rady pro národní bezpečnost a Bidenova asistentka, si posteskla, že bývalý prezident Donald Trump by se v roce 2024 stále mohl stát kandidátem GOP.



„Nyní je tu určitá dočasná úleva, ale ne v té větší otázce roku 2024 a toho, zda by se Trump nebo někdo jemu podobný mohl vrátit a zmařit tak velký pokrok, kterého jsme byli schopni společně s Evropou dosáhnout, a to nejen v otázce Ukrajiny, ale ve všech oblastech od zvládnutí COVID přes přípravu na budoucí pandemie až po řešení změny klimatu,“ řekla Horneová v rozhovoru pro The Hill.




„Protestujte!“ Trump vyzývá k akci kvůli „katastrofě“ u volebních místností
Obávala se také, že šéf Sněmovny reprezentantů GOP Kevin McCarthy by mohl zastavit tok finanční pomoci a zbraní na Ukrajinu.



„Otázkou je, zda dokáže kontrolovat aktéry ve své frakci, kteří se více starají o své zvukové projevy na Twitteru než o to, aby udělali správnou věc jak pro bezpečnostní zájmy USA v Evropě, tak pro ukrajinský lid.“ Horne řekl.




Americký volební pracovník v přímém přenosu upravoval volební lístky?
Ačkoli si demokraté zajistili Senát, několik voleb do Sněmovny reprezentantů ještě nebylo vyhlášeno, aby se určilo, která strana získá většinu.



Zdroj: thehill.com
Článek Globalisté vyjadřují úlevu nad výsledky voleb, ale obávají se Trumpa v roce 2024 se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden