Po odchodu předplatitelů chce Netflix podpořit svobodu projevu
RSS

Po odchodu předplatitelů chce Netflix podpořit svobodu projevu

Poté, co Netflix oznámil, že mu ubývají předplatitelé, začala společnost provádět některé změny. Netflix vydal varování pro zaměstnance ve svém novém „Culture Memo“. (Foto: Flickr)







Upozornila v něm zaměstnance, které uráží „škodlivý“ obsah na platformě, aby si našli práci jinde.



Memorandum, které získal server Variety a které signalizuje změnu kultury Netflixu, zřejmě vyvolaly reakce na speciál komika Davea Chappella a další. Aktivističtí zaměstnanci Netflixu uspořádali odchod kvůli tomu, že společnost uspořádala speciál, který považovali za transfobní.



V novém dokumentu Culture Memo je část nazvaná „Umělecké vyjádření“, v níž se uvádí, že platforma nebude cenzurovat některé umělce a hlasy, i když jejich obsah bude považován za „škodlivý“.



„Pokud by pro vás bylo obtížné podpořit šíři našeho obsahu, Netflix pro vás možná není tím nejlepším místem,“ píše se v memorandu. Dodává se v něm, že zaměstnanci možná budou muset pracovat na obsahu, který považují za škodlivý, a pokud jim není příjemné přijímat takové úkoly, měli by si najít práci jinde.



„Bavit svět je úžasná příležitost a zároveň výzva, protože diváci mají velmi odlišný vkus a úhel pohledu. Proto nabízíme širokou škálu televizních pořadů a filmů, z nichž některé mohou být provokativní,“ uvádí se v memorandu. Dále se v něm uvádí, že „podporujeme umělecké vyjádření tvůrců, s nimiž se rozhodneme spolupracovat“, a že je na divácích, aby „rozhodli, co je pro ně vhodné, oproti tomu, aby Netflix cenzuroval konkrétní umělce nebo hlasy“.



Zaměstnanec, který loni v říjnu zorganizoval odchod po zveřejnění Chappellova „transfobního“ speciálu s názvem „The Closer“, byl po úniku dat propuštěn.



Zdroj: reclaimthenet.org
Článek Po odchodu předplatitelů chce Netflix podpořit svobodu projevu se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden