Rusko vypálilo zhruba 100 raket na cíle po celé Ukrajině
RSS

Rusko vypálilo zhruba 100 raket na cíle po celé Ukrajině

Rusko v úterý vypálilo zhruba 100 raket na cíle po celé Ukrajině, což byl jeden z nejrozsáhlejších leteckých útoků od zahájení invaze před téměř devíti měsíci, který způsobil výbuchy v několika městech včetně hlavního města Kyjeva, a to jen několik dní poté, co se Moskva stáhla z klíčového města na jihu země. (Foto: Twitter)







Russian mother fuckers A rocket just flew over our heads and hit a residential building in the very center of Kyiv You should burn in hell for all eternity pic.twitter.com/YNr5A8kve1 — Andrij Melnyk (@MelnykAndrij) November 15, 2022 Útoky vyřadily z provozu elektřinu v obcích po celé zemi a v Kyjevě byl zabit nejméně jeden člověk, napsal starosta města Vitalij Kličko v aplikaci pro zasílání zpráv Telegram.



A missile attack by Russia originating from the Black Sea targeted residential buildings in the Ukrainian capital, Kyiv. pic.twitter.com/GRCcYzWVHN — Hussein (@jmyl1990) November 15, 2022 Výbuchy byly hlášeny také v druhém největším ukrajinském městě Charkově na severovýchodě země, ve městě Lvov na západě země a v Chmelnyckém, městě v centru země, uvedli regionální a městští představitelé na Telegramu. Letecké sirény se rozezněly také ve městě Mykolajiv na jihu země.



The moment the Russian Kh-101 cruise missile was shot down by the German Iris-T complex over Kyiv #Iris #Kyiv #Ukraine #UkrainianArmy #Kherson #german pic.twitter.com/DauqVAfsSE — Ukraine-Russia war (@UkraineRussia2) November 15, 2022 Podle mluvčího ukrajinského letectva Jurije Ihnáta tato rozsáhlá salva překonala 84 raket, které Rusko odpálilo 10. října. „Systémy protivzdušné obrany fungují,“ uvedl. „Některé rakety byly sestřeleny.“



Zdroj: nytimes.com
Článek Rusko vypálilo zhruba 100 raket na cíle po celé Ukrajině se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden