Jak to vypadá na italsko-francouzských hranicích po diplomatické roztržce? (video)
RSS

Jak to vypadá na italsko-francouzských hranicích po diplomatické roztržce? (video)

Jak již víte, tak poté, co byla loď Ocean Viking francouzské pašerácké neziskovky SOS Mediteranee odmítnuta Itálií, skončila i se svým nákladem ve francouzském přístavu. To vyvolalo diplomatickou roztržku mezi Itálií a Francií, následovanou nasazením posil na italské hranice.
Tam je nyní francouzskými policisty každé auto pečlivě kontrolováno, ale pod kontrolou jsou i vlaky nebo pěší trasy, odkud jsou zachycení ilegálové vraceni zpět na italskou stranu.
Francie navíc začala vracet mnohé ilegály z Francie zpět do Itálie, často pod rouškou noci. Italská vláda vzkázala francouzské, že lodě francouzské neziskovky SOS Mediteranee nebudou přijímány v italských přístavech, tedy každou další nadílku si má Francie „zpracovat“ sama.
Ostatně, jak oznámily již včera francouzské zdroje, tak třetina z těch, kdo vystoupili na francouzských březích, se okamžitě vydala do Německa. Ve Francii tak většina ilegálů nezůstává, vyjma Senegalců nebo Severoafričanů míří zpravidla do Německa nebo Velké Británie.
Ti, kteří se vylodí v Itálii, pak míří buď právě do Francie (odkud pokračují nejčastěji do Velké Británie) nebo postupují dál na sever – přes Rakousko do Německa.
Pro ty, kdo míří do Francie, je hlavním tranzitním bodem italské pohraniční město Ventimiglia. Až do roku 2015 se jednalo o poklidné městečko, které bylo i oblíbeným turistickým cílem. Od roku  2015 zde však výrazně narostla kriminalita  a o klidu si místní mohou nechat jen zdát. Turisté se nyní dříve oblíbenému letovisku raději vyhýbají.
Ve Ventimiglii se totiž kumulují invazisté, kteří míří do Francie a někdy zde i nějakou dobu zůstávají. Ovšem nyní, když francouzská vláda nařídila přísné kontroly na hranicích, je průchod do Francie značně znesnadněn. Koncentrace ilegálů v oblasti narůstá a francouzské úřady odmítají kohokoli – vyjma údajných nezletilců – přijímat.
Ventimiglia – hraniční přechod:
document.createElement('video');
https://necenzurovanapravda.cz/wp-content/uploads/2022/11/sd_no_mpl.mp4
S Macronem se spojil také italský prezident Mattarella. Ten je jako protiváha italské vlády (prezident byl zvolen minulou vládou, neboť Itálie nemá přímou volbu prezidenta) kontaktoval Macrona a vyjádřil nesouhlas s postupem italské vlády, od které se distancoval. Nicméně prezident má v Itálii asi takový význam jako u nás, tedy de facto nerozhoduje téměř o ničem, v zahraniční politice má hlavní slovo vláda, jak ostatně on sám přiznal.
Mattarella mimo jiné v omluvě Macronovi prohlásil:  „Zahraniční politika není na mně. Integraci v Evropské unii je třeba budovat nepřetržitě, den za dnem, nejen proto, že je stále neúplná, ale také proto, že se mění podmínky. Všem výzvám čelíme
globálně. Žádná země na to nesmí být sama.“
K tomu jen dodávám, že tímto vyjádřením má Mattarella na mysli přerozdělování obohacovačů do všech zemí EU, jehož je velkým zastáncem. Uvidíme, jak dlouho potrvá, než se do sporů mezi Francií a Itálií začne ve větší míře míchat EU. Tipuji, že to bude záhy poté, co některou německou pašeráckou loď pošlou Italové do Německa…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Jak to vypadá na italsko-francouzských hranicích po diplomatické roztržce? (video) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden