Austrálie: Nová vláda zrušila Djokovičovi 3letý zákaz vstupu do země
RSS

Austrálie: Nová vláda zrušila Djokovičovi 3letý zákaz vstupu do země

O tom, že nebyl za covidismu Djokovič, který odmítl genovou injekci, vpuštěn do Austrálie na turnaj Australian Open, se všeobecně ví. Ovšem již málokdo ví také to, že jeho zákaz nebyl jen krátkodobý, ale měl platit na tři roky – a to za jakékoli situace. Ovšem mezitím se změnila vláda a zdá se, že nová se rozhodla tento zákaz zrušit.
V únorovém rozhovoru Djokovič vysvětlil, že je ochoten vynechat Wimbledon i French Open, aby se vyhnul očkování, a zdůraznil, že se chce sám rozhodnout, co si dá do těla.
„Chápu, že tím, že nejsem očkovaný, nemůžu cestovat na většinu turnajů. To je cena, kterou jsem ochoten zaplatit,“ řekl BBC.
Později byl vyloučen z US Open. Tam nebude mít přístup ani nadále, neboť USA stále neočkované cizince do země nevpouští a poté, co demokraté vyhráli Senát, Biden tento zákaz pro všechny neočkované o další rok prodloužil.
Nyní, když nejhorší pandemická hysterie opadla a mnoho „konspiračních teorií“ o vedlejších účincích vakcín se ukázalo jako pravda, platí jiná pravidla . V úterý vyšlo najevo, že australský ministr pro imigraci zrušil potenciální tříleté vyloučení Djokoviče.
Kancelář ministra pro imigraci Andrewa Gilese to odmítla komentovat s odvoláním na ochranu soukromí, což znamená, že veškeré informace o Djokovičově vízovém statusu musí pocházet od něj samotného.
Ukázalo se, že Alex Hawke, tehdejší australský ministr pro imigraci, využil svých pravomocí ke zrušení Djokovičova víza z charakterových důvodů a zdůvodnil to tím, že Djokovič je „symbolem komunity antivakcinačních nálad“.
Austrálie má nyní novou vládu a změnila pravidla pro hranice. Od 6. července již příchozí cestující nemusí předkládat doklad o očkování proti COVID-19.
Na pondělním finále ATP v Itálii Djokovič naznačil, že jeho právníci komunikují s australskou vládou stran toho, že se zúčastní Australian Open 16. až 29. ledna.
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Austrálie: Nová vláda zrušila Djokovičovi 3letý zákaz vstupu do země se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden