Čínský prezident vmetl do tváře kanadskému premiérovi „únik“ rozhovoru do médií
RSS

Čínský prezident vmetl do tváře kanadskému premiérovi „únik“ rozhovoru do médií

‚Vše, o čem diskutujeme, uniklo do novin, to není vhodné,‘ řekl Si Trudeauovi. (Foto: Twitter)







Čínský prezident Si Ťin-pching obvinil premiéra Justina Trudeaua z nevhodného chování, když do médií vyzradil obsah rozhovoru mezi oběma lídry.



Obvinění zaznělo v okamžiku, kdy se cesty dvojice zkřížily na veřejném prostranství na indonéském Bali, kde se oba lídři účastní summitu G20.



„Vše, o čem jsme hovořili, uniklo do novin, to není vhodné,“ řekl Si Trudeauovi prostřednictvím tlumočníka.



„To není … způsob, jakým byl rozhovor veden. Pokud je na vaší straně upřímnost -“ řekl Si.




Trudeau zavedl zákaz prodeje všech ručních zbraní v Kanadě
Trudeau čínského vůdce přerušil a řekl mu, že i když mají neshody, měli by spolupracovat.



„Věříme ve svobodný, otevřený a upřímný dialog a v tom budeme pokračovat. Budeme se i nadále snažit konstruktivně spolupracovat, ale budou věci, na kterých se neshodneme, a budeme muset…“. Trudeau řekl, než ho Si přerušil.



„Nejprve vytvořme podmínky,“ řekl Si a natáhl k Trudeauovi ruku, než si dvojice potřásla a rozešla se.



@JustinTrudeau He made you look like a https://t.co/9JHzJKh1au — Florin Lupașcu (@lupdestepa) November 16, 2022 This is about acting like a boss. This is about showing Chinese as the real master of politics. Just looking at how Trudeau kinda ran away and disappeared in the end. The cinematography is priceless. https://t.co/CC9fKAPLeG — red_wallstreet (@red_wallstreet) November 16, 2022 Trudeau „selhal v ochraně naší demokracie“ před hrozbami ze strany Číny, říká Poilievre Trudeau a Si spolu v úterý krátce hovořili tváří v tvář na okraj summitu G20 na Bali. Po tomto neoficiálním setkání vydal úřad předsedy vlády výtah z rozhovoru, v němž jsou uvedena témata, o nichž se hovořilo, a kdo je nadnesl.




Trudeau: Nemusíte se očkovat, ale nemyslete si, že nastoupíte do letadla či vlaku
Podle přečteného záznamu Trudeau během krátké diskuse mezi oběma vedoucími představiteli, kteří se dostali do rozporu kvůli obchodu a zatčení a zadržení dvou Kanaďanů, vyjádřil znepokojení nad zprávami médií, že Čína tajně financovala 11 kandidátů ve federálních volbách v roce 2019.



Trudeau na závěrečné tiskové konferenci na incident reagoval slovy, že jeho vláda věří, že její občané chtějí být informováni o práci, kterou dělá v jejich prospěch.



Podívejte se: „Nebudu se vyhýbat otevřenosti vůči Kanaďanům:“ Trudeau řekl Siovi: „Nebudu se vyhýbat otevřenosti vůči Kanaďanům, i když budeme diskutovat o důležitých a někdy choulostivých tématech,“ řekl Trudeau.



Zdroj: cbc.ca
Článek Čínský prezident vmetl do tváře kanadskému premiérovi „únik“ rozhovoru do médií se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden