Nový Zéland: Biologický muž, který pobodal tři lidi, byl umístěn do ženské věznice, protože se prohlásil za ženu
RSS

Nový Zéland: Biologický muž, který pobodal tři lidi, byl umístěn do ženské věznice, protože se prohlásil za ženu

Stále více „pokrokových“ zemí umožňuje svým občanům vybrat si takové pohlaví, jaké chtějí – a to bez nutnosti operativních zákroků či hormonální terapie. Jednoduše stačí pouhé prohlášení a muž je rázem považován za ženu nebo žena za muže, ale samozřejmě je možné se hlásit i k některým dalším pohlavím, jichž je na výběr stále víc.
Také u nás již LGBTQ lobby tlačí na přijetí tohoto zákona, který platí asi v polovině zemí EU, ale také v USA (odkud zákon přichází), Velké Británii, Austrálii, Kanadě a asi rok i na Novém Zélandu, odkud je i tento aktuální případ.
Muž z Nového Zélandu, který se prohlásil za ženu, byl odsouzen na 9 let do vězení za útok v indické restauraci na začátku tohoto roku, při kterém byli těžce zraněni tři lidé, včetně jeho bývalé přítelkyně.
Matthew Richard Nelson, muž, který tvrdí, že se identifikuje jako žena jménem Pandora Electra, se včera dostavil k vynesení rozsudku u okresního soudu v Hamiltonu. Přiznal se ke třem obviněním z ublížení na zdraví s úmyslem těžkého ublížení na zdraví, dále k obvinění z porušení ochranného příkazu, úmyslného poškození a kladení odporu policii.
Nelson, 31, byl obviněn z pobodání tří obětí v restauraci Sahara India v Cambridge 4. května tohoto roku. Jedna z obětí, žena, byla Nelsonova bývalá partnerka. Policejní shrnutí incidentu předložené soudu během slyšení na začátku tohoto roku uvedlo, že Nelson jednal „rychle a agresivním způsobem“.
Podle policejních zpráv Nelson vešel zadními dveřmi do restaurace a bodl muže, který pracoval v kuchyni, do ramene.

Restaurace Sahara India
Nelson se rychle zaměřil na jiného pracovníka, ženu, která byla později odhalena jako Nelsonova bývalá přítelkyně. Sekl ji do obličeje a bodl ji do horní části zad, čímž utrpěla propíchnutí plíce. I přes děsivá zranění se ženě podařilo z budovy vyběhnout a uprchnout pro pomoc na nedalekou čerpací stanici.
Zákazník, který se pokusil zasáhnout do Nelsonova  řádění, byl podobně napaden a ztratil přes litr krve pot, co utrpěl zranění na břiše.
Nelson poté popadl židli, kterou rozbil přední okno restaurace, a utekl.
Zatímco byl Nelson v policejní vazbě prohlížen forenzním lékařem, údajně poznamenal : „To je trochu přehnané za pobodání pouze tří lidí.“
Včera byl Nelson odsouzen k 9 letům a třem měsícům vězení – a musí si odpykat alespoň 60 % trestu, než může požádat o podmínečné propuštění. P ředsedající soudce respektoval Nelsonovu identitu jako „Pandora Electra“, což je jeho nové jméno, které používá od doby, kdy se dříve identifikoval jako „Emma“.
Motiv Nelsonova řádění nebyl nikdy jasně určen a během řízení soud  utajoval záležitosti týkající se Nelsonovy situace, které mohly objasnit důvody útoku.
Nelson je v současné době umístěn v ženské věznici v Aucklandu. Zpráva předložená soudu před vynesením rozsudku zjistila, že u Nelsona je vysoké riziko násilného ublížení ostatním.
V prosinci 2021  novozélandský parlament jednomyslně schválil zákon  umožňující úplnou identifikaci pohlaví na právních dokumentech.  Zákon o registraci narození, úmrtí, sňatků a vztahů zrušil požadavky na jakékoli lékařské nebo soudní předpoklady před podáním žádosti o zákonnou změnu pohlaví. Stačí se tedy za dané pohlaví pouze prohlásit.
Umístění ve vězení je  z velké části založeno na legálním pohlaví , přičemž počáteční ubytování vždy odpovídá pohlaví v rodném listě pachatele. Pokud daný jedinec nemá zákonnou změnu pohlaví, ale sám deklaruje transgenderovou identitu, může mít stále nárok na provedení změny a být tedy umístěn i do ženské věznice. Pouze biologičtí muži, kteří byli odsouzeni za „závažné“ sexuální trestné činy, nemohou být přemístěni do ženské věznice , 
Webové stránky DOC Nového Zélandu  radí vězeňským úředníkům, aby zvážili podporu, kterou trans osoba potřebuje a chce ve vězení. Pracovníci nápravných zařízení jsou povinni projednat plán podpory s vězni, kteří se zabývají transidentifikací, do tří dnů od jejich přijetí. 
Mužům, kteří se hlásí k ženské identitě, mohou být zdarma poskytnuta protetická ňadra, podprsenky a dámské spodní prádlo a mohou požádat o prohlídku od policistky.
K uvedenému jen připomínám, že z  různých věznic po celém „pokrokovém“ světě již byly hlášeny případy znásilnění tzv. „trans ženami.“ V USA dokonce takováto „trans žena“ oplodnila dvě spoluvězenkyně…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Nový Zéland: Biologický muž, který pobodal tři lidi, byl umístěn do ženské věznice, protože se prohlásil za ženu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden