Německý masný průmysl varuje před prázdnými regály supermarketů a dalším 40% nárůstem cen masa
RSS

Německý masný průmysl varuje před prázdnými regály supermarketů a dalším 40% nárůstem cen masa

Na úvod upozorňuji, že pokud se cokoli týká Německa, za jehož kolonii jsme dnes již považováni, pak je jasné, že se to dřív či později bude týkat také nás. Za vším samozřejmě stojí šílená zelená politika, která velí vybít chovy zvířat, aby mohlo být jejich maso postupně nahrazeno hmyzem a masem laboratorním.
Německý masný průmysl varoval před hrozícími omezeními v dodávkách, zejména vepřového masa. Jeden člen představenstva obviňuje, alespoň částečně, současnou levicovou vládu, která je známá svými útoky na maso a snahou přejít na rostlinnou stravu.
Za čtyři, pět, šest měsíců nám na regálech nic nezbude,“ předpovídá Hubert Kelliger, manažer prodeje v řeznictví Westfleisch a člen představenstva Asociace masného průmyslu (VDF).
Podle Kelligera je jedním z hlavních faktorů ovlivňujících nabídku masa v Německu pokles výkrmu prasat mezi chovateli hospodářských zvířat. Jiní zemědělci se prostě vzdali produkce a krachují.
To nevyhnutelně znamená, že v nadcházejících měsících bude méně zásob, řekl Kellinger, což by mohlo vést k tomu, že spotřebitelé uvidí více prázdných regálů, ale také k výraznému zvýšení ceny.
„Zda to bude 20, 30 nebo 40 procent, nelze zatím kvantifikovat – ale opět se výrazně zvýší,“ říká Kellinger. Takové zvýšení by doplnilo již tak podstatné zdražení. V Německu letos ceny potravin vzrostly celkem o 40 procent a u brambor až o 73 procent. Další cenové skoky by mohly být pro německé spotřebitele katastrofální.
Dramatický nárůst cen masa by však mohl být i v zájmu německé vlády, která aktivně prosazuje přechod na rostlinnou stravu. Kellinger v této souvislosti nešetřil kritikou vlády.
Současná spolková vláda chce zrušit chov zvířat a přejít v Německu na zeleninu a ovesné vločky,“ řekl, ale varoval, že navzdory vládní ideologii „je také faktem, že více než 90 procent lidí v Německu stále kupuje a jí maso.“
Na podporu svého tvrzení odkázal na analýzy výzkumníků v oblasti spotřebitelských zdrojů GfK. Kromě toho průzkum z roku 2016 ukázal, že 83 procent Němců jí maso několikrát týdně a více než čtvrtina německé populace jí maso denně.
Kelliger také obvinil spolkového ministra výživy a zemědělství Cem Özdemira ze strany Zelených, že prosazuje daň z masa.
„Celkově bychom měli jíst méně masa a ujistit se, že pochází ze zvířat z chovu vhodného pro daný druh,“ řekl Özdemir pro t-online.
Radí „přizpůsobit konzumaci masa planetárním hranicím a v zájmu našeho zdraví“.
Zatímco zelení politici odsuzují konzumaci masa, společenská realita je jiná: téměř celá německá populace jí maso pravidelně. Německá produkce masa je však potlačena zemědělskou a ekologickou politikou, takže Německo je zcela závislé na mase ze zahraničí; to vytváří novou závislost, podobnou závislosti Německa na ruském plynu, která se ukázala jako katastrofální chyba.
„Německo je nyní největším dovozcem masa v Evropě,“ říká Gereon Schulze-Althoff, člen představenstva VDF a senior manažer udržitelnosti a kvality ve společnosti Schlachthof Tönnies. „Nyní jsme v bodě, kdy  můžeme počítat s tím, že přichází doba, kdy si již nebudeme moci zajistit maso.“
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Německý masný průmysl varuje před prázdnými regály supermarketů a dalším 40% nárůstem cen masa se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden