V Londýně byly diagnostikovány opičí neštovice dvěma lidem
RSS

V Londýně byly diagnostikovány opičí neštovice dvěma lidem

Zpráva přichází poté, co byla osoba, která nedávno vycestovala do Nigérie, po příjezdu do Anglie pozitivně testována na toto onemocnění. Zdravotníci uvedli, že nyní vyšetřují, kde se dva poslední případy nakazily. (Foto: Flickr)







Agentura pro zdravotní bezpečnost Spojeného království (UKHSA) potvrdila, že v Londýně byly diagnostikovány opičí neštovice u dvou osob.



Dvojice žije ve stejné domácnosti a nemá žádnou spojitost s jinou osobou, u které byla nemoc diagnostikována v Anglii na začátku tohoto měsíce.



Virová infekce je podobná lidským neštovicím a obvykle způsobuje mírné onemocnění, přičemž většina lidí se během několika týdnů uzdraví.



Jedna z posledních osob, u níž byl test pozitivní, se léčí na odborném infekčním oddělení v nemocnici St Mary’s Hospital, Imperial College Healthcare NHS Trust v Londýně.



Druhá osoba je však izolovaná a nevyžaduje nemocniční léčbu, uvedla UKHSA.




Gates varoval před bioteroristickým útokem, nyní u výrobce vakcín nalezeno 15 lahviček s nápisem „neštovice“
Zdravotníci uvedli, že nyní vyšetřují, kde a jak se poslední případy nakazily.



Uvedli také, že jsou kontaktováni lidé, kteří mohli být s těmito dvěma osobami v úzkém kontaktu, a jsou jim poskytovány zdravotní rady.



Dr. Colin Brown, ředitel oddělení klinických a nově se objevujících infekcí v UKHSA, poznamenal, že je důležité si uvědomit, že infekce „se nešíří snadno mezi lidmi a vyžaduje úzký osobní kontakt“ s osobou, která má příznaky.



„Celkové riziko pro širokou veřejnost zůstává velmi nízké,“ dodal.



V případě oznámeném na začátku tohoto měsíce se jednalo o osobu, která v nedávné době cestovala z Nigérie, odkud se pravděpodobně nakazila.



V té době se prý osoba nacházela v péči infekčního oddělení v londýnské nemocnici Guy’s and St Thomas‘ NHS Foundation Trust.



Zdroj: news.sky.com
Článek V Londýně byly diagnostikovány opičí neštovice dvěma lidem se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden