Katar dává před šampionátem najevo, co si myslí o LGBTQ (obrázky)
RSS

Katar dává před šampionátem najevo, co si myslí o LGBTQ (obrázky)

V posledním roce, s tím, jak se blížil šampionát v Kataru, který začíná již v neděli, se řešilo, jak „vydýchá“ tato země pod právem šaría západní fanoušky. Řešil se nejen alkohol, jehož pití na stadionu bude sice zakázáno, ale po dobu šampionátu bude povoleno ve vyhrazených prostorách, ale především homosexualita, která je v zemi trestná.
Během posledního roku katarský tisk zveřejnil mnoho karikatur, které si dělají legraci z LGBTQ, vyjadřují obavy z homosexuálních fanoušků, kteří navštíví Katar a zdůrazňují potřebu chránit Katar před pro-LGBTQ postoji.
Tyto karikatury odpovídají obecnému anti-gay postoji převládajícímu v Kataru.
Různí katarští mluvčí, v čele s emírem Tamim bin Hamadem Aal Thanim, zdůrazňují, že ačkoli Katar přivítá všechny návštěvníky, očekává, že budou respektovat jeho kulturu a konzervativní hodnoty. Tedy jakákoli propagace LGBTQ bude nepřípustná.
Karikatury , které byly v Kataru krátce před šampionátem zveřejněny, by byly na území EU zcela nepřípustné, v mnoha zemích by dokonce mohl autor skončit před soudem.
S blížícím se šampionátem byly v Kataru zveřejněny tyto a jim podobné obrázky, z nichž je patrné, že různé duhové pásky či vlajky účastníkům ani fotbalistům jen tak neprojdou:








Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Katar dává před šampionátem najevo, co si myslí o LGBTQ (obrázky) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden