USA spolupracují s čínskou společností Drone Company na vytvoření prvního plně monitorovaného města v Americe (video)
RSS

USA spolupracují s čínskou společností Drone Company na vytvoření prvního plně monitorovaného města v Americe (video)

Absolutní dohled nad lidmi. To je jeden z hlavních cílů globalistů v následujících letech. Tento dohled nemá být pouze skrz tzv. „digitální identitu“ napojenou na digitální měnu a sociální kredity. Dokud nebudete mít toto sledovací zařízení v těle, ale „jen“ v mobilu, stačí nechat svůj mobil doma a můžete vyrazit ven aniž byste byli sledováni. Jenže právě k tomu, aby byl absolutní dohled možný, mají sloužit i venkovní sledovací zařízení.
A zdaleka nemá jít jen o kamery s detekcí rozeznávání obličejů, které se již instalují na stále více místech a postupně se mají objevit na mnoha ulicích měst. Dohled je zapotřebí udržovat skutečně úplně všude, tedy již od momentu, kdy opustíte svůj domov. K takovému sledování mají sloužit drony. Také v těchto případech je hlavní výmluva jako v předchozích – jde údajně o vaši bezpečnost či dokonce zdraví.
Ano, najde se dostatek lidí, kteří jsou ochotni se zcela vzdát svého soukromí při falešném vědomí, že jsou „v bezpečí“.  Jenže skutečně chcete být sledováni na každém kroku s tím, že je váš pohyb nejen zaznamenán, ale také uložen v nějaké databázi? A jak dlouho potrvá, než tyto drony budou schopny vidět i do vašich domovů? Již nyní nemají obyvatelé jistého amerického města soukromí ani na vlastní zahradě. A zdá se, že toto město je opět jen jedním z testovacích míst systému, který má být později uveden do praxe po celém světě…
Chula Vista , Kalifornie – Druhé největší město ve větší oblasti San Diega s přibližně 275 000 obyvateli se zapsalo do historických knih. Chula Vista nevyléčila rakovinu ani neobjevila věčnou energii. Místo toho se město zapíše do historie, protože je to první město v Americe, které bylo plně monitorováno špionážními drony.
„V přepočtu na obyvatele jsou pravděpodobně nejsledovanějším nebo jedním z nejsledovanějších měst v zemi,“ říká Brian Hofer, výkonný ředitel skupiny pro ochranu soukromí Secure Justice se sídlem v Oaklandu. „V podstatě v okamžiku, kdy vyjdete ze dveří a pohybujete se venku, jste označeni a stíháni nějakým orgánem činným v trestním řízení, i když jste pravděpodobně nikdy nebyli podezřelí z protiprávního jednání.“
Program dronů Chula Vista nevznikl přes noc. Ministerstvo vnitřní bezpečnosti a další vládní agentury program koordinovaly s čínskými výrobci dronů a bezohlednými velkými technologickými hráči a implementovaly ho ve městě, kde funguje již několik let.
„Ministerstvo vnitřní bezpečnosti města San Diego spolupracuje s více než 20 regionálními organizacemi na implementaci IPP. Kromě EDC mezi partnery patří: City of Chula Vista, Cape, AirMap, Qualcomm, AT&T, California Governor’s Military Council, California Governor’s Office of Business and Economic Development (GoBiz), Uber, UC San Diego Health, Intel, GE Ventures a další,“ oznámilo město v roce 2018.
Když v roce 2020 médii vyděšení občané prosili vládu o bezpečnost, která nikdy nepřišla, ochotně přijali tuto nehoráznou invazi do soukromí.
Projekt svobodného myšlení o tomto problému informoval v roce 2020 a od té doby se to ještě o hodně zhoršilo. Stejně jako čínské úřady, policie v Kalifornii vybavila drony reproduktory, aby lidem mohla říkat, co mají dělat během lockdownu.
„Oddělení zvažuje strategii použití reproduktorů namontovaných na dronech ke komunikaci a oslovení zranitelných populací v nepřístupných oblastech města, jako například ve velkých městských kaňonech s tábory pro bezdomovce,“ uvedlo policejní oddělení Chula Vista v tiskové zprávě, když začalo nepřetržitě špehovat občany. „Lidé bez domova jsou obzvláště zranitelní současnou pandemií a jejich bezpečnost a pohoda jsou důležité pro zastavení šíření nemoci.“
Společnost, která drony vyrábí, neměla problém přiznat „orwellovskou“ povahu takového programu.
„To, co jsme viděli v Číně a co pravděpodobně uvidíme po celém světě, je použití dronů s kamerami a reproduktory, které létají kolem, aby zjistily, zda se lidé neshromažďují tam, kde by neměli být, a říkají jim, aby šli domů,“ řekl Spencer Gore, výkonný ředitel americké společnosti Impossible Aerospace. „Vypadá to trochu orwellovsky, ale mohlo by to zachránit životy,“ tvrdil.
Nicméně, jak jsme se velmi rychle dozvěděli, bylo to nejbezpečnější venku a šance, že se od někoho nakazíte venku, je prakticky nulová. Ale ani poté, co se tato fakta stala známými, vláda nezměnila kurz a nezastavila program.
Po křiku na občany v březnu 2020 přes reproduktory na dronech, přesně o rok později bylo celé město plně monitorováno programem dronů, který je první v americké historii.
Poté, co úřady propagovaly drony jako záchrannou síť, policie přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a nyní tvrdí, že přispívají k deeskalaci jinak neznámých situací.
Důstojníci mají možnost rozpoznat: „Je to ozbrojená osoba? Je to jen někdo, kdo chodí po ulici? Opravdu musím jít do této oblasti, nebo by bylo lepší, kdybych se držel zpátky?“ řekla policejní šéfka Chula Vista Roxana Kennedyová.
Kromě znepokojivé orwellovské povahy tohoto programu je zde také velký problém s daty z těchto dronů – jeden tak velký, že o nich Pentagon nechce hovořit. DJI Science and Technology totiž sdílí údaje o kritické americké infrastruktuře a donucovacích orgánech s čínskou vládou.
Stejně jako u jiných orwellovských opatření, jako jsou skenery registračních značek a sledovací kamery, také tento program dronů zůstane i nadále nejen v Chula Vista, ale již i další státy zahájily podobné programy. Je tak jen otázkou času, než se drony jako doplněk kamer se systémem rozeznávání obličejů objeví nad hlavami lidí po celém světě.

Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ]


Nejčtenější za týden