Britské ministerstvo obrany shání pro Ukrajince zbraně ze sovětské éry, s moderními si často neví rady (video)
RSS

Britské ministerstvo obrany shání pro Ukrajince zbraně ze sovětské éry, s moderními si často neví rady (video)

Na úvod chci upozornit, že v jakémkoli válečném konfliktu jede na obou stranách pouze jednostranná propaganda a je velmi obtížné si udělat nějaký vlastní obrázek o tom, jak daná válka postupuje. U nás máme povoleno sledovat jen jednu stranu, takže nějaký názor si lze vytvořit až poté, když si najdete i adekvátní informace z opačné strany.
V současné době se tedy obě strany konfliktu chlubí jen samými úspěchy a pravdu tak zná jen ten, kdo žije přímo v místě konfliktu a má vše takzvaně „v přímém přenosu.“ Nebudu zde v rámci reálné hrozby cenzury celých stránek zveřejňovat informace z druhé strany, ty se ostatně dají velmi snadno dohledat. Ale ve světle neustálého zasílání dalších a dalších západních zbraní mne zaujala informace o tom, že Ukrajinci si na zasílané zbraně, za něž se vydávají miliardy z daní občanů „štědrých“ zemí, stěžují.
Velká Británie to již řeší tak, že pro Ukrajince shání zbraně zejména ze sovětské éry, tedy zřejmě oslovuje všechny státy bývalé Varšavské smlouvy, kam jsme patřili i my.
Pokud umíte anglicky, můžete se podívat na videu níže mimo jiné i na shrnutí toho, jak „dobře“ slouží moderní zbraně Ukrajincům. Ti dokonce mají nyní zakázáno si na západní zbraně stěžovat.

Shrnutí videa zní: Britské ministerstvo obrany připouští, že prohledává zeměkouli kvůli ruským a sovětským zásobám vojenského vybavení;
Britský ministr obrany Ben Wallace připouští, že nejoptimálnějším vybavením pro vyzbrojení Ukrajiny je vybavení, které již znají;
V případě západního vybavení trvá týdny, měsíce a v některých případech i roky, než se s ním nejen naučí operovat, ale také než se takticky a strategicky integruje do kombinovaného boje;
Armádu, kterou USA a NATO budovaly 8 let, může tento poslední konflikt zničit rychleji, než ji USA a NATO mohou nahradit;
Podobný proces probíhal v Sýrii od roku 2015. Tento proces nakonec selhal a vedl k přímé vojenské intervenci NATO (USA a Turecka) do Sýrie s cílem obsadit části země, zmařit vítězství/rekonstrukci země a na místě pak ponechali zbytky okupačních sil;
Přímé zapojení Západu na Ukrajině je podobné „nárazníkovým zónám“ vytvořeným v Sýrii
A pak vidíte věci jako je tato:
Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny zakázal vojákům a důstojníkům veřejně kritizovat zahraniční vojenské vybavení
1. Vojáci obdrželi nový rozkaz.
2. Vojáci mají zakázáno veřejně mluvit v médiích a na sociálních sítích negativně o vojenském vybavení dodávaném ze zahraničí.
3. Ti, kdo tento příkaz poruší, se dočkají disciplinárního řízení, stejně jako odvolání z funkce.
4. Nový dokument byl vypracován na žádost  Zelenského kanceláře.
5. Kyjevské vedení situaci bedlivě sleduje. Bylo odhaleno, že ukrajinští militanti nyní aktivně kritizují americké obrněné transportéry M-113, komplexy Javelin a britské protiletadlové systémy. Kromě toho začaly být kritizovány polské tanky a české houfnice Dana.
Je tedy jasné, že dodávky zbraní na Ukrajinu nejsou tak růžové, jak vidíte v západních zprávách.
Tolik k informacím v článku a videu, které se týkají dodávek západních zbraní. Zdůrazňuji, že v tomto případě jde o přiznání britského ministerstva obrany, takže jde o zdroj západní (upozornění jde směrem k cenzorům).
Ovšem nyní vyvstává otázka, co stojí za tím, že nesmí být dodávky některých zbraní kritizovány. Je za tím pouze fakt, že se Zelenský obává, že Západ přestane s vyzbrojováním – byť v případě některých zbraní očividně zbytečným?
Nebo za tím stojí to, co je již veřejným tajemstvím ? Tedy fakt, že zbraně jsou dál rozprodávány zájemcům, kteří jsou ochotni za ně slušně zaplatit? Například v posledním roce velmi významně posilující ISIS o zbraně zájem projevil – a to dokonce i ve veřejných prohlášeních.
Nakonec tedy může dojít i k tomu, že se zbraně, které Ukrajinci odmítají používat, dostanou oklikou zpět do Evropy, kde poslouží při nějakých dalších teroristických útocích. To by ovšem mohlo znamenat, že ISIS ví jak zbraně obsluhovat. Oklikou se tak vracíme do syrského konfliktu, kde ještě relativně nedávno USA vyzbrojovaly a trénovaly islámské radikály, které korporátní média nazývala „umírněnou opozicí proti Asadovi“…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 4 ]


Nejčtenější za týden