Britský novinář vyzpovídal Mariannu, kterou proslavily záběry ze zničené porodnice v Mariupolu
RSS

Britský novinář vyzpovídal Mariannu, kterou proslavily záběry ze zničené porodnice v Mariupolu

Jistě si i vy pamatujete na to, jak různá média informovala v březnu letošního roku o útoku na porodnici v Mariupolu. Informace byly zprvu velmi rozporuplné a jen těžko bylo možné najít v záplavě propagandy z obou stran pravdu.
Velmi často byla prezentována zejména jedna z těhotných žen, která na záběrech běžela v pyžamu po schodišti a poté byla vidět i venku, zabalená do přikrývek (viz obrázek níže).
Pravdou je, že o ženě se poté šířily různé zvěsti, včetně později vyvráceného nesmyslu, že se mohlo jednat o herečku, nicméně nikdo nemohl vědět, kde je skutečně pravda.
Pravdu tak zná jen ona sama nebo kdokoli další, kdo byl tehdy v místě tragédie.

Později se Marianna, jak se tato tehdejší pacientka porodnice jmenuje, přestěhovala k příbuzným do Makijivky a zveřejnila video, v němž se snažila reprodukovat pravdu o tom, jak to tehdy s bombardováním porodnice bylo.
Na inkriminované video jste se mohli podívat také zde .
Někdy v té době byla kontaktována i několika západními novináři, ti však nakonec rozhovor odmítli poté, co zjistili, že její odpovědi se jim nehodí do potřebné propagandy.
Výjimkou byl britský novinář, který nyní Mariannu skutečně vyzpovídal…
Média zveřejnila fotografie Ukrajinky Marianny Visjemirski se zprávami o údajném náletu. Stala se náhle světově proslulou. Je tu jen jeden problém: podle Marianny nedošlo k žádnému ruskému náletu.
Britský novinář Johnny Miller si dal tu práci a udělal s ní rozhovor . Poté, co se fotografie staly virálními, řekla západním novinářům, že nechce poskytovat rozhovory, protože právě porodila. Médiím řekla, že ruská armáda útok na nemocnici neprovedla. Média to záměrně vynechala.
„Podle Rusů byla Marianna herečka. Ukázalo se, že tomu tak není, fotografie jsou skutečné,“ píše Miller. Marianna nemá nic proti ruské armádě. Je však kritická vůči ukrajinské armádě, protože už osm let bombarduje civilisty na Donbasu. Ona sama pochází z tohoto regionu a v žila tam až do roku 2019, kdy se přestěhovala do Mariupolu.
Kromě toho kritizuje ukrajinskou vládu, která zakázala ruštinu, zatímco všichni v Mariupolu mluví rusky.

Marianna řekla Millerovi, že ji kontaktoval deník New York Times a dal jí vědět, že ji reportér osloví s žádostí o rozhovor. To se nestalo. Souviselo to s tím, že řekla, že za útokem nestojí Rusko?
„Západní média ji používají k propagandistickým účelům,“ tvrdí Miller. „Překroutili její prohlášení a zatajili skutečnost, že podporuje Rusko“, sdělil.
Marianna v současné době žije v Makijivce. Její dítě je v pořádku. Nyní je ruskou občankou. Rozhovor se brzy objeví na Millerově stránce na Telegramu .
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 4 Průměrně: 5 ] Článek Britský novinář vyzpovídal Mariannu, kterou proslavily záběry ze zničené porodnice v Mariupolu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden