Německo: Spolkový úřad pro civilní ochranu a pomoc při katastrofách otevřeně přiznává: tuto zimu přijdou výpadky proudu
RSS

Německo: Spolkový úřad pro civilní ochranu a pomoc při katastrofách otevřeně přiznává: tuto zimu přijdou výpadky proudu

Energetická krize postihuje zejména Evropu a to hned ze dvou důvodů. Tím prvním je ničivá zelená politika Bruselu, která má zřejmě za cíl přivést Evropu o něco rychleji několik století dozadu a tím druhým jsou protievropské sankce, v jejichž důsledku nyní stále víc lidí přechází od vytápěni plynem na elektřinu (tam kde není možné topit dřevem či peletami).
I proto se zřejmě počítá s přetížením sítě, tedy alespoň v Německu.
Sankční šílenství Evropské unie, včetně odklonu od naléhavě potřebného plynu z Ruska, se vší pravděpodobností povede k celostátním výpadkům v Německu, podobným těm, které se v současnosti odehrávají na Ukrajině (pozn. v důsledku války a ne v důsledku sebevražedné politiky).
To nyní zdůrazňuje šéf německého Spolkového úřadu pro civilní ochranu a pomoc při katastrofách (BKK).
Šéf BBK Ralph Tiesler různým médiím zdůraznil,  že je třeba předpokládat, že „v zimě budou výpadky proudu“. „Mám tím na mysli regionální a časově omezené přerušení dodávky elektřiny,“ říká Tiesler.
Může to i zúžit na konkrétní měsíce: v lednu a únoru by mělo dojít k plošným výpadkům proudu. Hlavní příčinou je odstavení sítí ze strany provozovatelů za účelem ochrany sítí a neohrožení celkové dodávky. Je to doma vyrobený fenomén, protože sankce hrozí akutním nedostatkem energie.
Šéf BKK kupodivu nezmínil, jak dlouho výpadky proudu potrvají, i když zmínil, že budou časově omezené. Nikdo tak neví, zda půjde o půlhodinu, hodinu nebo dokonce několik hodin či třeba půl dne.
Státní orgány v Německu nejsou podle Tieslera na tento scénář dostatečně připraveny.
Zde opět připomínám, že zásobníky s plynem na našem území jsou německé. Myslíte, že když půjde do tuhého, tak si z nich nevezmou přednostně pro vlastní potřebu? Problémy totiž nemusí být jen s elektřinou, ale právě i s dodávkami plynu. Stačil by na to možná jen jeden pořádně mrazivý týden…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Německo: Spolkový úřad pro civilní ochranu a pomoc při katastrofách otevřeně přiznává: tuto zimu přijdou výpadky proudu se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden