Je to tady! Soudce nařídil odtajnit jména 8 anonymních osob, které se týkají Epsteina
RSS

Je to tady! Soudce nařídil odtajnit jména 8 anonymních osob, které se týkají Epsteina

Federální soudce v pátek nařídil odtajnění dokumentů, v nichž jsou uvedena skutečná jména některých „Johnů Do“ týkajících se zesnulého obchodníka se sexem Jeffreyho Epsteina, jak informovala řada médií. (Foto: Flickr)







(Vlevo) Jeffrey Epstein na fotografii z rezervace v Palm Beach na Floridě 27. července 2006. (Úřad šerifa v Palm Beach) (vpravo) Ostrov Little Saint James na amerických Panenských ostrovech, nemovitost, kterou Epstein koupil před více než dvaceti lety. (Gianfranco Gaglione/AP Photo)



Soudkyně Loretta Preskaová v pátek rozhodla o zveřejnění totožnosti řady dosud anonymních osob v dokumentech, které Epsteinova oběť Virginia Giuffreová podala proti spolupracovnici odsouzeného pedofila Ghislaine Maxwellové v případu pomluvy, píše Insider.



Epstein zemřel ve vězení, kde čekal na soud, zatímco Maxwellová byla usvědčena z obchodování se sexem a odsouzena na 20 let za mřížemi.



Občanskoprávní žaloba Giuffreové proti Maxwellové přinesla množství dokumentů týkajících se Epsteina, které obsahují řadu redigovaných jmen a z nichž některé Preskaová nařídila odtajnit s tím, že veřejný zájem převažuje nad právem na soukromí, uvádí Daily Mail.



Osm „nezúčastněných osob“ , které jsou v dokumentech označeny jako osoby 12, 28, 97, 107, 144, 147, 171 a 183, chtělo zůstat v anonymitě kvůli obavám, že by jejich zveřejnění poškodilo jejich pověst, uvedla stanice Fox News.



Preskaová s tím v některých případech nesouhlasila a uvedla, že většina „údajně citlivých informací“ již byla zveřejněna během Maxwellova procesu, podle Daily Mail.



Ačkoli časový harmonogram zveřejnění dokumentů a jmen nebyl stanoven, Preska během slyšení identifikovala některé z osob spojených s Epsteinem.



Soudce identifikoval neznámou 147 jako Epsteinovu oběť Sarah Ransomeovou, která veřejně svědčila při Maxwellově odsouzení a vydala o svých zkušenostech knihu a poskytla řadu rozhovorů, uvádí Insider.



Další osobou, kterou Preska identifikovala, byla Emmy Taylerová, bývalá osobní asistentka Maxwellové, která byla obviněna z toho, že se podílela na sexuálním zneužívání některých obětí, uvedl Daily Mail.



Taylerová, která jakékoli pochybení popřela, byla podle Daily Mailu jmenována v řadě veřejně dostupných dokumentů z jiného soudního procesu, uvedla Preskaová a nařídila jejich zveřejnění, ačkoli není jasné, který z dokumentů Does je použit v souvislosti s Taylerovou.



Intenzivní mediální pokrytí



Preska rovněž nařídil odtajnit dokumenty týkající se Doe 183, protože tato osoba byla „předmětem intenzivního mediálního pokrytí“ a její jméno bylo zveřejněno během Maxwellova procesu. Ale aby měla osoba Doe 183 možnost se proti svému rozhodnutí odvolat, Preska vydání dokumentů odložila do 28. listopadu.



Podle deníku Insider rovněž nařídila odtajnit jméno Toma Pritzkera, miliardáře a výkonného předsedy představenstva hotelů Hyatt. Preskaová uvedla, že Pritzker má s Epsteinem jen okrajovou spojitost, protože jeho jméno se objevilo ve výpovědi, v níž svědek uvedl, že ho nepoznává.



Pritzker se proti zveřejnění ohradil s tím, že by to mohlo poškodit jeho pověst, ale Preska jeho námitku zamítl.



Soudce však vyhověl některým osobám, které vznesly námitky.



Neznámý 12 zůstane v anonymitě, protože šlo o „klasického outsidera“, uvedl soudce a popsal je jako „oběť, která není spojena s Epsteinem ani Maxwellem“ , jak uvádí Daily Mail.



Jméno neznámého 28 zůstane rovněž zapečetěno, protože se jedná o oběť sexuálního útoku, která podle soudce „nadále prožívá trauma“ , podle Daily Mail.



Maxwellová mezitím nedávno tvrdila, že ji spoluvězeň chtěl zabít ve spánku.



Řekla také, že Epsteinova smrt, která byla prohlášena za sebevraždu, jí připadá „hluboce podezřelá“ a že pochybuje, že se skutečně zabil.



Když Epstein zemřel, čekal na soudní proces kvůli federálnímu obvinění z obchodování se sexem. V roce 2008 byl odsouzen



Zdroj: theepochtimes.com
Článek Je to tady! Soudce nařídil odtajnit jména 8 anonymních osob, které se týkají Epsteina se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden