Na základě ankety, v níž hlasovaly miliony lidí, vrátil Musk Trumpa na Twitter
RSS

Na základě ankety, v níž hlasovaly miliony lidí, vrátil Musk Trumpa na Twitter

Po převzetí Twitteru slíbil Elon Musk, že vrátí účty všem, komu byly v minulosti zrušeny. Proti jeho rozhodnutí se strhla vlna odporu zejména ze strany zastánců cenzury a v reakci na toto prohlášení odešli od Twitteru i někteří inzerenti, v čele s Pfizerem.
Později se ukázalo, že to s tou obnovou účtů nebude až tak žhavé. Pravdou je, že většině zablokovaných kritiků systému byl účet vrácen, nicméně rozhodně ne všem. Například Alex Jones z Info Wars byl ze strany Muska zamítnut a podle všeho spolu s ním i několik dalších blokovaných odpůrců systému.
Také obnovení zablokovaného Trumpova účtu nebylo okamžité. Musk nejprve vyhlásil anketu, v níž měli o jeho návratu rozhodnout právě uživatelé Twitteru.
Ovšem anketu vyhlásil takto záhy po převzetí, kdy se dobře ví, že mnohé prosystémové účty jsou účelově vytvoření boti, kteří zřejmě v anketě hlasovali také – samozřejmě v neprospěch Trumpa.
Po ukončení ankety Elon Musk oznámil, že účet prezidenta Trumpa bude na Twitteru obnoven.
Musk jako první hlasoval pro obnovení Musk tweetoval : „Lidé promluvili. Trump bude obnoven. Vox Populi, Vox Dei“.
Muskovo oznámení přichází poté, co páteční průzkum, který vytvořil, získal více než 14 milionů hlasů a dospěl k závěru, že 51,8% uživatelů Twitteru říká, že Trump by měl být obnoven a 48,2% uživatelů říká, že by obnoven být neměl.
Zatím ovšem není vůbec jisté, že se Trump na Twitter navrátí, neboť mezitím již založil svoji vlastní sociální platformu.
 
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Na základě ankety, v níž hlasovaly miliony lidí, vrátil Musk Trumpa na Twitter se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden