Francie: Victor Hugo se stal dalším na černocha přebarveným Evropanem
RSS

Francie: Victor Hugo se stal dalším na černocha přebarveným Evropanem

Jistě jste si všimli, kolik původně bílých historických osobností již bylo vykreslováno jako černoši. A nejde jen o historické osobnosti, ale i o literární postavy, které původně jejich autoři prezentovali jako bělochy. Samozřejmě se tak koná jen v případě pozitivních postav, takže u padouchů nic podobného nehrozí.
Připomínám, že podobné „přebarvení“ se týkalo například Beethovena , Johanky z Arcu, Spartaka, Ježíše nebo Jamese Bonda , ale i mnoha dalších původních Evropanů . Za čas tak možná zjistíme, že téměř žádná historická osobnost nebyla bílá, jako je tomu nově i v případě světoznámého francouzského spisovatele Victora Huga.
Socha Victora Huga na esplanádě radnice v Besançonu, dílo Ousmane Sowa, byla renovována. Vdova po velkém sochaři protestuje proti této „černé tváři“, kterou by umělec nikdy nechtěl.
Socha spisovatele narozeného v Besançonu brzy oslaví dvacet let své přítomnosti na esplanádě lidských práv před radnicí.
Při této příležitosti a tváří v tvář určitému opotřebení patiny se město rozhodlo provést restaurování díla, původně vytvořeného senegalským sochařem, nyní zesnulým, Ousmane Sowem.
„ Původní obličej byl tělově zbarvený. Vypadá to jako černý Victor Hugo, což nikdy nebylo záměrem Ousmaneho,“ řekla Béatrice Soulé, vdova po sochaři v reakci na nový vzhled sochy Victora Huga. Béatrice Soulé zmínila, že nebyla kontaktována městem Besançon ohledně restaurování, a také zdůraznila, že kromě špatné barvy pleti byly v původním díle mnohem jemněji vytvořeny i vousy.
Jak je vidět, tak ani černý tvůrce sochy nechtěl dělat z bělocha černocha. Podobné „wokistické“ nesmysly totiž většinou prosazují pomatení bílí sluníčkáři, kteří v době řádění BLM klečeli před černochy a omlouvali se jim za údajné křivdy svých předků…
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 5 ] Článek Francie: Victor Hugo se stal dalším na černocha přebarveným Evropanem se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden