CBS News po 40hodinovém záchvatu vzteku obnovila příspěvky na Twitteru
RSS

CBS News po 40hodinovém záchvatu vzteku obnovila příspěvky na Twitteru

CBS News trvalo jen 40 hodin, než si uvědomila, jací byli naprostí pitomci, když přestala zveřejňovat příspěvky na Twitteru kvůli „obavám o bezpečnost“ této platformy. (Foto: Flickr)







„Poté, co jsme na velkou část víkendu přerušili činnost, abychom vyhodnotili bezpečnostní obavy, CBS News and Stations obnovuje svou aktivitu na Twitteru, protože situaci nadále monitorujeme,“ uvedl v neděli ráno na Twitteru komunikační tým zpravodajské organizace.



Outlet v pátek oznámil, že „z opatrnosti“ pozastaví svou aktivitu na sociální síti, což v neděli ráno již zřejmě nebyl problém. Tento masivní signál ctnosti znamenal snad nejvýznamnější organizaci, která protestovala proti ohrožení svobody projevu v Muskem vlastněném gigantu sociálních médií – poté, co několik inzerentů oznámilo, že pozastaví výdaje na reklamu uprostřed chaosu s uzamčenými zaměstnanci a propuštěnými manažery.



Musk 27. října převedl Twitter do soukromého vlastnictví – propustil tým vrcholového vedení a jmenoval sám sebe generálním ředitelem, načež propustil 50 % společnosti. Dne 17. listopadu podaly stovky zaměstnanců Twitteru výpověď poté, co Musk stanovil zaměstnancům lhůtu, ve které měli přistoupit na „extrémně tvrdé“ pracovní podmínky.



Podle serveru Variety se CBS News obávala zejména o bezpečnost informací na Twitteru, protože odešli klíčoví pracovníci související s touto oblastí.



Zpravodajství situaci pozorně sledovalo, aby zjistilo, zda se některá z kritických funkcí Twitteru nezhroutí a zda je Twitter náchylný k hackerským útokům.



Hromadný odchod zaměstnanců z Twitteru – nyní se počet zaměstnanců odhaduje na méně než 2 500, což je méně než 7 500 před Muskovou akvizicí za 44 miliard dolarů – vystupňoval obavy, že se platforma může začít provozně hroutit. -Variety



Rozhodnutí CBS News přichází poté, co Musk po 24hodinové anketě obnovil účet bývalého prezidenta Donalda Trumpa.



After pausing for much of the weekend to assess the security concerns, CBS News and Stations is resuming its activity on Twitter as we continue to monitor the situation. — CBS News PR (@CBSNewsPress) November 20, 2022 Zdroj variety.com
Článek CBS News po 40hodinovém záchvatu vzteku obnovila příspěvky na Twitteru se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden