Francie: Feministky zažalovaly soutěž Miss za její údajně diskriminační kritéria
RSS

Francie: Feministky zažalovaly soutěž Miss za její údajně diskriminační kritéria

Každá soutěž má svá víceméně neměnná pravidla. Ta se mohou mírně měnit s dobou, ale pokud se pravidla změní razantně, pak to již není tatáž soutěž jako dřív.
Nejinak je to se soutěží Miss. Těm se také říká „soutěž o královnu krásy“, což jasně naznačuje, že mezi účastnicemi nemůže být jakákoli dívka. V minulosti bylo podmínkou, aby byla soutěžící svobodná (od toho se ostatně soutěž nazývá Miss neboli slečna), což se již nyní ve většině zemí v soutěžích nepožaduje.
Další požadavky na Miss jako je výška nebo další míry se také mění s dobou, avšak jedno zůstává stejné: žena musí odpovídat nějakým aktuálním standardům krásy minimálně v dané zemi.
Jakmile by se však neurčily vůbec žádné mantinely, jak nyní žádají francouzské feministky, pak by se již nemohla soutěž považovat za soutěž krásy. Feministky to totiž považují za diskriminační s tím, že by měla být soutěž o něčem jiném a ne o kráse. Jenže to by pak nebyla žádná Miss.
Ať už si kdokoli o těchto soutěžích myslí cokoli, tak jakmile by se v nich začaly objevovat morbidně obézní „hrošice“ či zástupy otylých  mužů, kteří se prohlásili za ženu, jako tomu bylo nedávno na soutěži v USA, pak by již nešlo o soutěž Miss ale o …. O co by vlastně šlo? Co by to bylo za soutěž? Co by bylo její podstatou, když podle feministek by bylo zapovězeno mít jakékoli požadavky na vzhled?
Mohlo by jít o vědomostní soutěž, ale takové přece dávno existují a může se jich účastnit kdokoli. Nebo soutěže sportovní, hudební, pěvecké – ani tam není vzhled důležitý. Jenže v jedné z těchto soutěží jsou důležité vědomosti a v dalších sportovní talent či hudební sluch.
Ale zpět do Francie a k jejich národní soutěži, kterou nyní vyhrála dívka z titulku.
Tam se právě po soutěži strhla vlna nevole ze strany jisté feministické organizace, která okamžitě zažalovala organizátory.
Pravidla soutěže Miss Francie říkají, že kandidátky musí být vysoké alespoň 1,70 metru a musí být „reprezentantky krásy“.  To je v kostce asi to hlavní. Kolektiv „Osez le féminisme!“ proto podal žalobu na základě pracovního práva za diskriminaci při přijímání do zaměstnání. Verdikt bude oznámen u pracovního soudu 6. ledna.
Feministkám samozřejmě vadilo jak výškové omezení, tak požadavek na krásu. Ovšem již dlouhodobě se požadavek na výšku zdůvodňuje mimo jiné i tím, že značkové šaty, které dívky předvádí, jsou šity skutečně na výšku 170 cm a vyšší. Ovšem snad ještě víc než požadavek na výšku jim vadí požadavek na krásu v soutěži krásy.
Ženy z Osez le féminisme! vysvětlily, proč jim vadí požadavek na krásu: „Mohou ženy v roce 2022 stále proti sobě soutěžit podle sexistických kritérií, podle nerealistických diktátů a příkazů? Společnost je z toho unavená, začíná to být staromódní.“ 
Tolik k žalobě, kterou má již v lednu řešit dokonce pracovní soud. Příště mohou feministky zažalovat organizátory vědomostních soutěží, že do nich nevpustí mentálně zaostalé nebo organizátory pěveckých soutěží za neúčast hluchoněmých.
V dnešní době lze očekávat, že soud skutečně sezná žalobu feministek za oprávněnou a verdikt z Francie pak povzbudí podobné šílence k žalobám po celé Evropě.
Je tedy jen otázkou času, než bude obézní chlap převlečený za ženu ve finále Miss Universe a v rámci politické korektnosti pak získá prestižní korunku a patřičné kontrakty od různých módních domů.
Nebo si snad myslíte, že až tak daleko by nedokázali zajít?? Pak spěte dál…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Francie: Feministky zažalovaly soutěž Miss za její údajně diskriminační kritéria se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden