Velké stádo ovcí se v Číně několik dní pohybuje v kruhu, důvod je záhadou
RSS

Velké stádo ovcí se v Číně několik dní pohybuje v kruhu, důvod je záhadou

Na videu, které sdílela čínská média, je vidět několik ovcí, které se společně pohybují v kruhu bez jakéhokoli přerušení. (Foto: Twitter / PDCH)







Video se stalo virálním a upoutalo pozornost mnoha lidí, kteří začali spekulovat nad možným důvodem tohoto podivného chování.



Zvířata jsou známá tím, že často vykazují podivné chování. Ať už se jedná o domácí nebo divoká zvířata, několik takových šokujících videí na internetu často zanechává lidi v rozpacích. Jeden takový klip se nyní objevil z jedné části Číny, kde byla zaznamenána velká skupina ovcí pohybující se v kruhu nepřetržitě 12 dní bez zastavení. Virální video, které sdílela média spojená s čínskou vládou, ukazuje záhadný záznam ovcí. Dále dodává, že incident pochází ze severočínského regionu Vnitřní Mongolsko.



Upozorňuje, že zvířata jsou ve zdravém stavu, a dále dodává, že důvod tohoto činu zůstává nadále záhadou.



Podívejte se:



V úvodu videa je vidět, jak se ovce ve velkém počtu honí v kruhu. Zatímco několik z nich pokračovalo v krouživém pohybu, přidalo se i mnoho dalších. Na druhou stranu je vidět i několik ovcí, které stojí nehybně uprostřed kruhu. Podle zpráv byl virální klip natočen 4. listopadu a od té doby zvířata dělají totéž.



Mezitím video zanechalo mnoho lidí v úžasu, protože se snaží bizarnímu chování přijít na kloub. Někteří se také domnívají, že toto chování může být způsobeno „listeriózou“, bakteriálním onemocněním, kterému se také říká „kroužkovací nemoc“.



Toto onemocnění způsobuje zánět jedné strany mozku, což u některých zvířat způsobuje určité chování. Jakmile bylo video sdíleno, mnoho lidí se zapojilo do sekce komentářů a sdílelo své reakce.



Jeden z nich napsal: „Mo ž ná jsou v migračním režimu, ale nemohli, protože jsou v kleci?“, zatímco jiný člověk napsal: „Bílý nosorožec v národním parku v Nairobi také chodí v kruzích, ale proti směru hodinových ručiček. Policejní stanice v Maragua byla svědkem toho, že nad stanicí létaly dva dny po sobě ve dne i v noci tisíce netopýrů.“



The great sheep mystery! Hundreds of sheep walk in a circle for over 10 days in N China's Inner Mongolia. The sheep are healthy and the reason for the weird behavior is still a mystery. pic.twitter.com/8Jg7yOPmGK — People's Daily, China (@PDChina) November 16, 2022 Zdroj: firstpost.com
Článek Velké stádo ovcí se v Číně několik dní pohybuje v kruhu, důvod je záhadou se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden