Ve Francii demonstrovaly tisíce lidí proti NATO (videa)
RSS

Ve Francii demonstrovaly tisíce lidí proti NATO (videa)

V poslední době probíhá po celé Evropě spousta protivládních demonstrací. Lze říci, že tyto protivládní demonstrace odstartovala ta, která se konala v Praze 3. září. Poté již následovalo mnoho dalších demonstrací, ale i generálních stávek.
Všechny tyto demonstrace mají jedno společné – jsou proti vládě, většinou i proti EU, zdražování a válce. Poslední demonstrace, která se odehrála v Paříži, byla namířena především proti agresivnímu paktu NATO a za vystoupení Francie z jeho struktur.
Zde je třeba zmínit, že ve Francii je velká podpora vystoupení z NATO a je velmi pravděpodobné, že případné referendum by také dopadlo ve prospěch vystoupení.
Zajímavé je, že vystoupení z NATO podporují dva velmi protichůdné tábory – tedy jak voliči ultralevicového Mélenchona (což jsou však do značné míry muslimové), tak i drtivá většina voličů Marine le Pen, jejíž strana má vystoupení z NATO v programu (ovšem již ne vystoupení z EU) a především pak voliči Zemmoura (ten požaduje jak vystoupení z EU, tak z NATO).
Pokud tedy sečteme voličstvo uvedených tří politiků (resp. jejich stran), pak to dá jasnou většinu pro vystoupení z NATO. I to je důvod, proč je Macron tak úporně držen na svém postu. Mimo něj tam není žádný výrazný politik, který by obhajoval setrvání v EU i NATO.
V Paříži se v sobotu 19. listopadu 2022 tisíce lidí zúčastnily pochodu organizovaného politickou stranou „Les Patriotes“. Ti demonstrovali nejen proti NATO, ale vykřikovali také hesla proti EU.
Při demonstraci mimo jiné skandovali:  „Uršulo drž hubu!“
“ A to je to, co spousta lidí křičí v ulicích Paříže! Skvělé!“ – napsal na Twitter Florian Philippot, lídr strany Les Patriotes a europoslanec.

Les Français ont un message pour Ursula Von der Leyen « Ursula tais-toi ! » Et ils le crient très nombreux dans les rues de Paris ! Magnifique ! #UrsulaTaisToi #Frexit pic.twitter.com/y3QovpkAgy
— Florian Philippot (@f_philippot) November 20, 2022

 Předseda strany také sdílel video: „Pojďme rychle opustit NATO!“ – tisíce Francouzů křičely: „Odpor je tady! Chceme mír!“

« Sortons vite de l’OTAN ! » hurlent des milliers et des milliers de Français en ce moment dans les rues de Paris !
La Résistance est là ! On veut la Paix ! #StopOTAN Vidéo ! pic.twitter.com/PtUEqomTvq
— Florian Philippot (@f_philippot) November 19, 2022


 


Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Ve Francii demonstrovaly tisíce lidí proti NATO (videa) se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden