Macron otevřeně: „Potřebujeme jednotný globální řád“
RSS

Macron otevřeně: „Potřebujeme jednotný globální řád“

Francouzský prezident Emmanuel Macron během projevu na summitu Apec v Bangkoku, kde se sešli světoví lídři, vyzval k vytvoření „jednotného globálního řádu“ .







Macron se takto vyjádřil při diskusi o mocenských zájmech Ruska a Číny a hrozbě války.



„Jsme v džungli a máme dva velké slony, kteří se snaží být stále nervóznější,“ řekl .



„Pokud začnou být velmi nervózní a rozpoutají válku, bude to pro zbytek džungle velký problém. Potřebujete spolupráci mnoha dalších zvířat, tygrů, opic a tak dále,“ dodal Macron.



„Jste na straně USA nebo Číny? Protože teď by postupně spousta lidí ráda viděla, že na světě existují dva řády. To je obrovská chyba, a to i pro USA i pro Čínu.“



„Potřebujeme jeden globální řád,“ uzavřel.



In case you still think it’s a conspiracy theory that our elites want a world order, here’s French President @EmmanuelMacron yesterday at the APEC summit: ‘We need a single global order’. pic.twitter.com/CFTMXUPy1R — Eva Vlaardingerbroek (@EvaVlaar) November 19, 2022 Macronova slova jistě zmatou průmysl „fact checkerů“, kteří nadále trvají na tom, že tvrzení o „novém světovém řádu“ nebo jedné světové vládě jsou nepodloženou konspirační teorií.



Minulý týden se skutečně strhla velká mela, když vyšlo najevo, že YouTube vlastněný společností Google fakticky ověřil fakta na videu zveřejněném „Summitem o světové vládě 2022“.



Na videu se moderátor panelové diskuse ptá J. E. Dr. Anwara bin Mohammeda Gargashe, diplomatického poradce prezidenta SAE: „Jste připraveni na nový světový řád?“.



Ha, its real The "World Government Summit 2022" literally asks "Are you ready for a new world order" and youtube is like "this official and VERIFIED video is a conspiracy" pic.twitter.com/s3uvWCNsjj — Tim Pool (@Timcast) November 16, 2022 Pod videem je umístěno políčko pro kontrolu faktů o „novém světovém řádu“, které odkazuje na článek na Wikipedii, kde se uvádí: „Nový světový řád (NWO) je konspirační teorie, která předpokládá tajně vznikající totalitní světovou vládu.“



Tón článku vyvrací představu, že dochází ke směřování k „novému světovému řádu“, přestože účastníci panelu na Summitu světové vlády otevřeně hovořili právě o této agendě.



* * *



Zdroj: summit.news
Článek Macron otevřeně: „Potřebujeme jednotný globální řád“ se nejdříve objevil na AC24.cz .


Nejčtenější za týden