Střelec, který útočil v gay klubu v Coloradu, je sám nebinární LGBTQ
RSS

Střelec, který útočil v gay klubu v Coloradu, je sám nebinární LGBTQ

O střelbě v gay klubu v americkém Coloradu jste již jistě četli dost, mainstream se tomuto tématu nijak nevyhýbal. Otázka však je, zda bude mít zájem upozornit na to, kdo byl onen střelec.
Muž, který zahájil palbu v gay klubu v Colorado Springs na západě Spojených států a zabil pět lidí v noci ze soboty na neděli, by mohl být stíhán za vraždu a zločiny z nenávisti. Anderson Lee Aldrich, 22 let, který je podezřelý ze střelby útočnou puškou do davu v klubu Q, než ho přemohli dva zákazníci, dosud nebyl formálně obviněn.
Kromě obvinění z vraždy a zločinů z nenávisti zaměřených na sexuální menšinu se uvažuje i o dalších obviněních. Sedmnáct lidí bylo střelbou zraněno, uvedla policie v pondělním prohlášení, později se k tomuto počtu  přidal další zraněný, stejně jako „oběti bez viditelných zranění“.
Tolik již známé informace.
Ovšem nyní se zdá, že nejspíš o žádný zločin z nenávisti k sexuálním menšinám nepůjde. Bylo by to totiž asi totéž, jako kdyby útok černocha na černochy prohlásili za útok s rasistickým motivem. Sám útočník je totiž LGBTQ, takže se spíš zdá, že by mohlo jít o velmi podobný motiv jako v případě nedávného incidentu v Bratislavě, kde byl také útočník z „duhové“ komunity.
Podezřelý ze střelby v klubu Q, nočním klubu LGBTQ v Colorado Springs, se nyní identifikuje jako nebinární, podle soudních spisů, jak bylo zveřejněno v úterý.
„Anderson Aldrich je nebinární. Používá zájmena oni a pro účely všech formálních podání bude oslovován jako Mx. Aldrich,“ píše se v  poznámce pod čarou v soudním podání .
Motiv střelby zatím nebyl zveřejněn, ale vzhledem k tomu, že sám střelec je LGBTQI (či se tak alespoň prohlašuje), by byla  uváděná „nenávist k sexuálním menšinám“ nesmysl už proto, že by to znamenalo, že pachatel nenávidí i sám sebe.
Útok má tedy zcela jistě nějaký úplně jiný motiv, který se snad již brzy objasní. Ovšem motiv žárlivosti bude nejspíš blíž k pravdě než onen oficiálně udávaný…
 
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 2 Průměrně: 5 ] Článek Střelec, který útočil v gay klubu v Coloradu, je sám nebinární LGBTQ se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden