Finsko říká, že zbraně Ukrajině skončí v rukou zločinných gangů
RSS

Finsko říká, že zbraně Ukrajině skončí v rukou zločinných gangů

Kritici ohromné zbraňové trasy z USA na Ukrajinu už dlouho poukazují, že neexistuje žádná odpovědnost nebo odpovídající sledování zbraní, jakmile do této země vstoupí, což představuje neodolatelné příležitosti pro kriminálníky, teroristy nebo lukrativní kšeftaře z černých trhů, aby toho využili.
Takže bylo asi jen otázkou času, než se titulky jako tento objeví v mezinárodních publikacích – „NBI: Zbraně poslané na Ukrajinu ve zločinných rukou.“ NBI je finská FBI a zpráva od finského národního veřejného vysílače Yle nám poskytuje potvrzení toho, že zbraně určené ukrajinským silám odchází mimo tuto zemi.
Ke zbraním zabaveným jinde uvedeným ve víkendovém národním policejním prohlášení patří např. útočné pušky určené pro ukrajinská vojska. Blízké země dále zaznamenaly výskyty ze Západu poskytnutých zbraní šířících se z ukrajinských bojišť a padajících do rukou kriminálníků v okolních zemích Švédsku a Dánsku.
„Zbraně dovážené na Ukrajinu z různých zemí byly nalezeny rovněž ve Švédsku, Dánsku a Nizozemsku,“ cituje tato finská publikace říkat detektivního komisaře NBI Christera Ahlgrena.
„Máme příznaky toho, že tyto zbraně si už nachází cesty i do Finska,“ dodal Ahlgren. Část těch černých kšeftů s pašováním zbraní se dohaduje na internetových fórech často pořádaných zločinnými gangy. Podle tohoto vedoucího vyšetřovatele NBI také:
„Tři z největších motocyklových gangů světa, která jsou součástí mezinárodních organizací, jsou aktivní i ve Finsku. Jedním z nich jsou Bandidos MC, která má své jednotky v každém větším ukrajinském městě,“ vysvětloval. „Víme, že kontakty a trasy s nimi jsou nažhavené, takže už jsou tu.“
„Ukrajina dostala ohromný objem zbraní a to je dobře, my se ale budeme s problémy s těmito zbraněmi potýkat ještě desítky let a platíme za to cenu tady,“ dodal Ahlgren.
„Zločinné organizace mají své sítě ve finských obchodních přístavech. Zastavit to je v zájmu všech,“ pokračoval tento detektiv, kdy zdůrazňoval, že od vypuknutí Ukrajinské války je policejní práce a vyšetřování velice vystupňované, zvláště co se týče sledování vstupních místo do země a přístavů. Odmítl ale poskytnout podrobný seznam typů zbraní, jaké si nachází cestu do Finska.
Ovšem Washington a země NATO v posledních osmi měsících od počátku ruské invaze začaly pumpovat do těžké výzbroje pro Ukrajinu miliardy dolarů. Ovšem už od počátku, jak mediální znalci, tak činitelé Pentagonu varovali před pravděpodobností, že ty zbraně skončí mimo Ukrajinu.

#NATO funnels weapons into a 'black hole' in #Ukraine as #German troops again gather on the borders of #Russia . Excerpt from a withdrawn @CBS doco which carried an estimate that only 30% of NATO weapons arrive at their destination. Full doco here: https://t.co/B9PEDRhsNg pic.twitter.com/HSUk2S11CR — tim anderson (@timand2037) August 12, 2022 V dubnu varoval v rozhovoru pro CNN i jeden činitel Bílého domu: „Krátkodobě v to máme důvěru, jakmile to ale vstoupí do mlhy války, tak už je naše důvěra skoro nulová. Pak to spadne do velké černé díry a za kratičkou chviličku už o tom nemáme skoro ani ponětí.“
Zůstává otázkou, kdo to mohl čekat? Odpovědí je, všichni se zdravým rozumem.
Náhledový obrázek: File image, Ukrajinští bojovníci, AFP.
BY TYLER DURDEN
MONDAY, OCT 31, 2022 – 09:15 AM

Ukrajina dostává od USA miliardy, ale tají před nimi své vojenské operace
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/finland-says-ukraine-arms-ending-hands-criminal-gangs


Nejčtenější za týden