Většina europoslanců dnes hlasovala pro potrestání Maďarska
RSS

Většina europoslanců dnes hlasovala pro potrestání Maďarska

Hlasování, ke kterému se schylovalo již delší dobu, navazuje na předcházející hlasování, v němž se europarlament usnesl, že je Maďarsko diktaturou. Od zcela nedemokratické instituce, založené na korupci, cenzuře a uznávání jednoho možného názoru a pravdy, vyznívají podobné proklamace vskutku bizarně.
A k čemu se hlasovalo tentokrát? Šlo o politické potrestání Maďarska – zablokování fondů EU. V prohlášení se mimo jiné uvádí, že „fondy EU musí být zmrazeny, dokud v zemi nebude obnovena demokracie.“
No, tak tedy nevím. EU – největší odpůrce demokracie – po někom žádá demokracii? Vskutku neuvěřitelné! Spolek, založený ku prospěchu mamutích korporací a proti zájmům evropských občanů je tím posledním, kdo má právo po komkoli požadovat demokracii.
Nejprve by se měli naučit v EU co je to demokracie a pak o ní teprve mohou komukoli kázat.

Pro potrestání Maďarska hlasovalo celkem 416 europoslanců, 124 proti a 33 se hlasování zdrželo. Pro potrestání Maďarska zastavením dotací hlasovali také všichni opoziční maďarští europoslanci.
A jak kdo hlasoval za ČR (hlasování č. 48)?
Pro potrestání Maďarska hlasovali: Nidermayer (TOP09/STAN), Polčák (TOP09/STAN), Zdechovský (KDU), Šojdrová (KDU), Charanzová (ANO), Dlabajová (ANO), Maxová (ČSSD, zvolena za ANO), Gregorová (Piráti), Peksa (Piráti), Kolaja (Piráti)
Proti: Blaško (SPD), David (SPD), Knotek (ANO), Konečná (KSČM)
Zdrželi se : Vondra (ODS), Vrecionová (ODS), Zahradil (ODS), Tošenovský (ODS), Hlaváček (ANO)
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 3 Průměrně: 4.3 ] Článek Většina europoslanců dnes hlasovala pro potrestání Maďarska se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden