Katar: Švýcarský kapitán odmítá napodobovat tupý aktivismus Němců
RSS

Katar: Švýcarský kapitán odmítá napodobovat tupý aktivismus Němců

Víc než o sportu je MS v Kataru o politice. To bylo ovšem celkem jasné již dříve než šampionát vůbec začal. Zajímavé ovšem je, že se žádná média nepozastavují na programem konverze , který od prvního dne probíhá v pozadí šampionátu a na nějž věnoval Katar miliardy.
Podle všeho byla právě snaha dotlačit ke konverzi návštěvníky z nemuslimských zemí ke konverzi jedním z hlavních cílů šampionátu. Ovšem pak je samozřejmě na každém, zda podlehne. Katar dokonce tvrdil, že hned první den se podařilo konvertovat asi 500 lidí, což jsou samozřejmě spíš vlhké sny tamních šejků.
Zatímco Katar jede svoji islámskou propagandu, některá mužstva se rozhodla, že pojedou zase tu svoji. Němci se nakonec soustředili víc na politiku než na hru , takže prohráli s Japonskem, což v jejich případě nikdo neočekával.
Ovšem naštěstí ne všechna evropská mužstva jsou ochotna se k Německu přidat. Po nedávném odmítnutí duhové pásky ze strany francouzského kapitána se nyní ozval i ten švýcarský.
Švýcarský kapitán Granit Xhaka řekl, že jeho tým se nezúčastní německých protestů na mistrovství světa, protože není v Kataru, aby někomu rozdával lekce.
Rozhodnutí německého národního týmu zakrýt si ústa krátce před zápasem proti Japonsku na protest proti tomu, že FIFA zakázala nošení pro-LGBT pásků „One Love“ na mistrovství světa, vyvolalo po celém světě značné – a vesměs spíše negativní – reakce.
Ne všichni hráči z Evropy jsou však na stejné vlně jako Němci. Například záložník Arsenalu Xhaka vyzval k respektování pravidel soutěže a katarské kultury.
Xhaka byl původně také připraven si vzít pásku OneLove pro Švýcarsko, ale jakmile FIFA pásku zakázala, řekl, že hráči musí respektovat pravidla.
Když byl dotázán na německý protest, Xhaka odpověděl: „Nemyslím si, že jako švýcarský tým musíme něco dělat. Musíme respektovat pravidla a soustředit se na fotbal, to je vše, co mám v úmyslu udělat. Jsme tady, abychom hráli fotbal a ne abychom někomu rozdávali lekce.“
letadlo německého týmu má podpořit multikulturalismus V posledních letech byl německý tým, spolu s dalšími týmy, jako je anglický národní tým, kritizován za to, že do fotbalu vnáší politiku, například za to, že trvá na tom, že musí klečet pro Black Lives Matter . Tým také přiletěl na mistrovství světa v letadle se sloganem „Rozmanitost vítězí“, který je navržen tak, aby podporoval multikulturalismus.
Příznivci protestu německého týmu poukazují na přísné islámské zákony Kataru proti LGBT, včetně úplného zákazu homosexuality, která je podle nich nehumánní. To však nezastavilo německou levicovou vládu, která podpořila protesty německého týmu, aby v posledních měsících usilovala o energetické zdroje Kataru kvůli rostoucím cenám energie.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 0 Průměrně: 0 ] Článek Katar: Švýcarský kapitán odmítá napodobovat tupý aktivismus Němců se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden