Rusko zákonem zakazuje LGBTQ propagandu a propagaci pedofilie či změny pohlaví
RSS

Rusko zákonem zakazuje LGBTQ propagandu a propagaci pedofilie či změny pohlaví

V Rusku již v minulosti platily zákony, které tuto propagandu zakazují, ale pouze nesměla být namířena na děti. Šlo tedy o zákon, který se podobá zákonům přijatým například na Floridě nebo v Maďarsku.
Nyní však má jít o zákaz plošné propagandy, což bude zcela jistě zahrnovat i různé LGBTQ průvody.
Dolní komora ruského parlamentu ve čtvrtek jednomyslně odhlasovala přijetí legislativního balíčku, který osloví mládež i dospělé. Zakazuje propagandu  LGBT, pedofilie a změny pohlaví v Rusku. Právní předpisy přijaté ve třetím čtení se týkají reklamy, knih, filmů a audiovizuálních služeb. Jakmile zákony vstoupí v platnost, bude zakázáno promítat filmy, které propagují „netradiční“ sexuální vztahy a preference, stejně jako změnu pohlaví.
Za porušení zákona hrozí vysoká pokuta. Fyzické osoby musí zaplatit pokutu až 400 000 rublů (6 500 EUR), právnické osoby až pět milionů rublů (8 000 EUR) za „propagaci LGBT“ .   Cizinci mohou být také odsouzeni ke správní detenci nebo vyhoštění až na 15 dnů.
Za propagaci pedofilie hrozí pokuta až 800 000 rublů (12 700 EUR) pro jednotlivce a až deset milionů rublů (160 000 EUR) pro organizace.
Cizí občané mohou být také vyhoštěni z Ruska: pokud se informace o „netradičních“ sexuálních vztazích a preferencích šíří mezi nezletilými nebo pokud vede ke změně pohlaví, mohou být jednotlivci potrestáni pokutou až 200 tisíc rublů (3 200 USD). ) a právnickým osobám může být uložena pokuta až 4 miliony rublů (63 600 EUR).
Ruský inspektorát pro masmédia a telekomunikace byl pověřen monitorováním omezení.
Jeden ze spoluautorů pozměňovacích návrhů Vjačeslav Vologyin, současně předseda Státní dumy k tomu prohlásil:
„Je zakázáno podporovat netradiční sexuální vztahy. Toto rozhodnutí chrání naše děti, budoucnost naší země, před temnotou, kterou vrhají Spojené státy a evropské státy. Máme své vlastní tradice a hodnoty… Děkujeme!“
Americký ministr zahraničí Antony Blinken již dříve odsoudil návrh zákona, jehož cílem bylo již během přípravné fáze zakázat „LGBT propagandu“. Další spoluautor zpřísnění ruského zákona, provládní poslanec Alexander Hinštejn, označil novou legislativu za reakci na Blinkena.
Ohodnoťte tento příspěvek! [Celkem: 1 Průměrně: 5 ] Článek Rusko zákonem zakazuje LGBTQ propagandu a propagaci pedofilie či změny pohlaví se nejdříve objevil na Necenzurovaná pravda - nepřikrášlená realita islamizovaného světa .


Nejčtenější za týden