Zanech vší naděje
RSS

Zanech vší naděje

VIDLÁK
Tak přesně tento nápis je nad branou do Dantova pekla. A přesně tohle mě napadlo, když jsem se dneska dozvěděl, kdo z kandidátů byl připuštěn k prezidentským volbám… Hele, já nechci být sýček, ale musíme se nad sebou všichni vážně zamyslet. Tak vážně, že posouvám téma vládních příprav na válku velkého rozsahu o jeden den a budu hořce hodnotit, co se vlastně stalo.
Nejprve shrnu situaci:
Do prezidentské volby postupují Andrej Babiš, Danuše Nerudová, Petr Pavel, Pavel Fischer, Marek Hilšer, Denisa Rohanová, Josef Středula, Tomáš Zima a Jaroslav Bašta. Toť vše. Kde je generál Blaško, kde je Karel Janeček? Předpokládám, že se všichni odvolají, ale prezidentská volba je příliš na ráně, než aby si úředníci svůj postup stokrát nepřekontrolovali. Předpokládám, že tam na Vnitru to mají v cajku a snese to jakoukoliv kontrolu kontroly. Bude to jako s Trumpem, můžete mít naději, že se něco změní, že nějaký úředník udělal chybu, nebo je to záměr, který se prokáže, ale já jsem si celkem jistý, že se nic neprokáže, i kdyby to záměr byl.
Víte, co je největší fór? My tady už dva měsíce tajtrlíkujeme, řešíme kandidáty, dohadujeme se o tom, kdo je menší zlo a jestli by se mezi nimi nenašla alespoň teoretická šance na dobro a pak pic… ukáže se, že ta naše slavná probuzená společnost, případně probuzená Alternativa, která je schopná dostat sto tisíc lidí na Václavák, nedokázala vygenerovat jediného kandidáta. Všichni ti Blaškové, Turánci, Vitáskové a další, se nedostavili ani na start.
Prosím povšimněte si milí Alternativci, kteří přemýšlíte o volbě prezidentského dobra (protože zlo volit nelze), že jediní občanští kandidáti jsou český Pinochett a česká Čaputová. Ti jediní přišli s dostatkem podpisů od lidí. Všechna ta prezidentská dobra jich přinesla méně. Gratuluji Josefu Skálovi, který včas hodil ručník do ringu a neztrapnil se, jako ti dva miliardáři, kteří měli chybovost petičních archů kolem 30ti procent. Jo, jo, Češi jsou smějící se bestie a Zeman věděl, proč musí nasbírat statisíce podpisů.
Všichni ostatní jsou kandidáti straničtí, kterým nominaci zařídili kolegové poslanci a senátoři. Trochu se tomu vymyká Veľký Bocian, protože u něj alespoň můžeme vědět, že o své kandidatuře rozhodl sám a není to výsledkem žádných zákulisních tlaků různých místopředsedů a tajemníků. Ale ani Andrejko neriskoval určitou svinskost občanů při podepisování.
Tolik k henté probuzené občanské společnosti. Takhle nás Pánbůh potrestal za rouhačské řeči o dobru…. Udělal to hezky, nechal tam jen toho Baštu, který chvíli předtím hlasoval pro přijetí Švédska a Finska do NATO. Tohle jediné dobro vám zbylo. Kdyby to nebylo k pláči, řezal bych se smíchy, protože přesně po tomhle jsem před měsícem volal. Aby se nám kandidáti Alternativy sjednotili na jednom jméně, které bychom pak mohli houfně volit a protlačit ho. Tak jo, tak ho tam máme. Jednoho jediného… Baštu. Hustý, co?
Panu Baštovi samozřejmě nabízím setkání se mnou. Mohli bychom probrat to jeho hlasování ohledně rozšíření NATO, třeba to má nějakou logiku, které nerozumím. Pak by nám třeba mohl říct, jestli by jako vrchní velitel armády spustil henty mobilizace… když se nám vyplnilo to jedno jméno… tak bychom tomu měli dát alespoň šanci se uvést. Vím, že si tento článek přečte Pepe Nerušil, tož kdyby Bašta měl zájem, jsem k dispozici. Měl jsem sice jinou představu o vývoji… ale jsem přizpůsobivý.
Mimochodem – nebude Bašta zítra na té demonstraci? Doufám, že už někdo v SPD žhaví dráty k Jirkovi Havlovi.
Navíc Babiš všem hodil vidle do předvolebních televizních debat a velice moudře usoudil, že se nenechá oštěkávat intervjuky, kteří mu stejně nic neodpustí, nedají mu prostor a ještě ho budou umravňovat… a prostě do televize nepřijde. Raději si bude dělat svoje akce, kde si bude říkat, co chce, kdy chce a jak chce. Ostatní si zatím mohou ve studiu vykládat svoje moudra, stejně budou na trní, co jejich Nemesis tam venku zrovna říká lidem. Palec nahoru pro Andreje. V podstatě ty debaty vykastroval předem.
Tak co, kdo budete riskovat, že se ve druhém kole odehraje souboj llibtardích kandidátů? Kdo budete volit Baštu a riskovat, že se do druhého kola nedostane Babiš, který alespoň vahou své osobnosti a svých peněz bude schopen hrát důstojného soupeře? To se nám hento dilema zjednodušilo, co? Dva měsíce vám tady vysvětluju svojí vidláckou volbu menšího zla a ejhle… ono se to úplně zhmotnilo. Už nemusím vysvětlovat nic… čumíte jak vrány, že jo? Jo realita, to je korektor zbožných přání par excelance.
Hele, mě fakt bere, že občanskou společnost u nás reprezentuje právě Nerudová a Pavel. To je něco tak dokonalého a všeříkajícího, že snad vstoupím do Milionu chvilek. To máme za naši pýchu, za naše kecy, to máme za ty lustrace kandidátů a rychlé soudy, že jsou nevolitelní. Jo, jsou nevolitelní. Ani se nedostavili. Není co volit. Všichni bychom se měli dát na pokání, posypat si hlavu popelem a přiznat si realitu, že libtardi vyprodukovali v podstatě sedm kandidátů, my s bídou jednoho a to jen díky Okamurově stranické práci, protože bez poslanců za SPD by to byl další debakl.
A pak je tu selfmademan – český Orbán se slovenským přízvukem (i když poněkud jiný Orbán, než Orbán), který je nejspíš jediný, kdo má dost sil se s tou sedmihlavou hydrou poprat a možná i zvítězit. Když se to tak vezme, tak se všichni ostatní musejí poprat o to jediné místo do druhého kola a zdravý rozum by velel, neplýtvat silami na Babiše, ale zkoušet předběhnout své soupeře. Ale nejspíš to dopadne jako vždycky. Bude to volba o Babišovi. Buď pro něj, nebo proti němu. Mééédia tomu pomohou, moderátoři také a tak je dost možné, že uvidíme televizní debaty, kde se osm kandidátů bude společně vymezovat proti Andrejovi a nebude rozdíl mezi Pavlem, Zimou a Středulou.
Hele, kdybych já byl Babiš, tak asi zajdu za Okamurou, naplním mu stranickou pokladnu velkolepým darem od nějaké své firmy a domluvím se s nimi, aby Bašta nedělal kůžičky a nekomplikoval to. Baštovi bych slíbil zaplatit kampaň do ojrovoleb, když teď odstoupí ze zdravotních důvodů. Řeči Alternativy o volbě dobra by se definitivně staly jen rétorickým cvičením. V té chvíli by Babiš nemusel ani přemýšlet, jak má ANO příští týden hlasovat o výcviku ukrajinské armády… prostě by jako kandidát jednoduše zbyl a neměl by vůbec žádnou konkurenci. Nemusel by se k Alternativě ani přiblížit.
Jo, ještě musím vyzdvihnut Zítka. Kandidáta, který se vynořil z ničeho, zazářil jako meteor, prolomil cenzuru médií a jeho výstupy tu s námi budou na jůtubu ještě několik let.
Rozumnějším lidem bylo jasné, že si Zítko ty podpisy vyrobil doma u počítače , ale je neuvěřitelné, že situace u nás je tak tristní, že se našly stovky ba tisíce lidí, kteří v něm fakt viděli nějakou naději (a vyjadřovali jí ve fejsbůkových komentářích) a fakt věřili, že to celé není jen recese. Zítko má u mě palec nahoru a rád bych se s ním potkal, protože bych se rád dozvěděl, kdy a jak si tuto akci, hodnou bratra Palečka, vymyslel a jestli to splnilo jeho očekávání. Pokud se s ním někdo znáte, prosím spojte nás. Má u mě doživotní pozvánku na zabijačku.
Takže přátelé, dejme se na pokání. Za tuhle situaci si můžeme sami. Ani jeden občanský kandidát za nás, dokonce ani ti, co na to měli dost peněz. Tak dlouho jsme měli kecy, až nás Pánbůh potrestal. Tak dlouho jsme lustrovali kandidáty a hledali na nich hnidy, až zůstali jen Bašta s Babišem. Ten první má šanci jen hodně teoretickou a ten druhý už nás k ničemu nepotřebuje, protože nemáme na výběr…
Já si jdu kleknout na hrách a budu vroucně prosit Pánaboha o odpuštění za svou pýchu…
Zkusím si z toho vzít nějaké ponaučení… Jako že když občanská společnost na Alternativě nedokázala dát dohormady podpisy ani pro jednoho kandidáta, tak to bez politické strany to nepůjde, protože sbírat podpisy u lidí umějí jen libtardi.
Jindra Rajchl si teď podle mě musí nalévat skleničku za skleničkou. On už tu stranu má, založil ji a všechno ostatní se ukazuje stále více jako slepá cesta. Bez dlouhodobého objíždění republiky a mravenčí práce, to nikam nevede.
 
Vidlákovy Kydy
The post Zanech vší naděje first appeared on Pravý prostor .


Nejčtenější za týden