Německý mainstream: Elon Musk se stal nebezpečím pro světové společenství
RSS

Německý mainstream: Elon Musk se stal nebezpečím pro světové společenství

Není to tak dávno, kdy německá média vyzdvihovala a vychvalovala Elona Muska až do nebe . Byl pro ně génius, dobyvatel kosmických dálav, skvělý demokrat, geniální podnikatel, nezištný dobrodinec a podobně.

Nadšení pro Muska a jeho obdiv v německých médiích se ještě znásobilo, když Musk jako šéf firmy Tesla oznámil velkou investici do Německa.
Se stavbou firmy Tesla Brandenburg začalo začátkem 2020.
Mega-slavnostně a za velké mediální pozornosti byla otevřena 22. března 2022. Přítomni kromě jiných významných osobností veřejného života byli i kancléř Scholz, vicekancelář a ministr hospodářství Habeck, ministerský předseda Braniborska Woidke, ministr hospodářství Braniborska Steinbach, jakož i další německí.
Elon Musk si stoicky, ale mírně znechuceně musel vyslechnout četné, typicky německy obsáhlé a filozoficky vyšperkované děkovné chvalozpěvy na svou osobu.
Tesla v Grünheide (od Berlína vzdálená 52 km) je největším privátním zaměstnavatelem ve spolkové zemi Braniborsko. V současnosti tam pracuje kolem 7000 lidí z 50 států.
Jen několik měsíců po velkolepém otevření Muskovy Tesly u Berlína a po opěvování jeho osoby politiky a samozřejmě i německými médii, tak ta samá média najednou ho označují za velké nebezpečí pro svět. A politici, kteří ho v Grünheide přímo devotně slavili, k tomu jen mlčí.
Mimo jiné píší o něm německá média i toto:
„Elon Musk nabyl tolik politické moci jako žádný jiný podnikatel naší doby. Jeho způsob, jak zachází se svými nástroji moci a jak je nasazuje, vyvolává velké obavy. Kromě toho se stal nejbohatším podnikatelem na světě a své bohatství nasazuje tak, aby ještě více rozšířil svoji politickou moc.
Poté, co koupil Twitter je vládcem nad nejvlivnější komunikační platformou naší epochy, a to může být nebezpečné.
Jeho firma SpaceX dodává speciální satelity, které jsou neobyčejně důležité pro USA-armádu a jsou naprosto nepostradatelné pro komunikaci v rámci ukrajinské armády.“
Německá média jej najednou popisují jako muže, který stále více sympatizuje s konspiračními teoriemi a autokratickými režimy, a to je prý velmi nebezpečné pro světové společenství a tvrdí, že toto nebezpečí zvyšuje i to, že rigorózně odstranil ze svého okolí všechny ty co ho kritizují a proto je podle nich důležité jej „zabrzdit a zastavit“.
Stejná média ale glorifikovala absolutně nekriticky např. Billa Gatese (a dělají to i nadále, i když teď už zřídka a opatrně), který se svými vakcínami opravdu ohrožoval světové společenství a měl v plánu očkovat všechny lidi na světě, a to bez ohledu na katastrofální vedlejší účinky. Byl ale a také je úzce spřízněn s Demokraty a Bidenem, a to ho dělalo „sakrosankt“ i pro německý mainstream.
Pokud je ještě někdo kromě USA, kdo ohrožuje světové společenství (které ale ve skutečnosti neexistuje), tak je to poplatný, koruptní a koupený žurnalismus, který společnost klame, podvádí a polarizuje.
A jakmile Musk se odklonil od Demokratů a přiblížil se k Republikánům, dovolil Trumpovi opět přístup na twitter a předložil svůj mírový plán pro Ukrajinu a Rusko (jeho zkrácená forma: Nové hlasování v regionech Ukrajiny, které byly připojeny k Rusku, pod dohledem OSN a následné respektování jeho výsledků Kyjevem a Moskvou.Kyjev se oficiálně zřekne Krymu, jak historicky ruského území a vyhlásí neutralitu Ukrajiny), tak se najednou stal nepřítelem „demokracie“ Západu a nebezpečím pro světové společenství, tak jak ho chtějí mít Demokraté USA a tím je i nepřítelem pro jejich poplatná média.
Hanba německým médiím, která Muska už v titulku svého článku difamují a vyvolávají ve čtenářích pocit strachu z nebezpečí, které z něj jde a pro které je třeba eliminovat.


roman-bednar.com
The post Německý mainstream: Elon Musk se stal nebezpečím pro světové společenství first appeared on .


Nejčtenější za týden