Ruská Wagnerova skupina poslala Europarlamentu zkrvavené porážecí kladivo
RSS

Ruská Wagnerova skupina poslala Europarlamentu zkrvavené porážecí kladivo

V reakci na hlasování v Europarlamentu z minulého týdne určující Rusko jako „státního sponzora terorismu“ poslal tomuto evropskému orgánu jeden s Kremlem spjatý činitel hrozivý vzkaz.
Jevgenyj Prigožin, který vede nejproslulejší a nejděsivější ruskou soukromou bezpečnostní firmu, tj. žoldnéřskou skupinu Wagner, údajně Evropskému parlamentu poslal zakrvácené porážecí kladivo.
Tuto děsivou reakci na spíše symbolické určení za teroristy Europarlamentem potvrdily různé regionální mediální kanály a také je různé Západní kanály popsaly.
„EU ve středu oficiálně Rusko kvůli jeho činnost na Ukrajině vyhlásila za ‚státního sponzora‘ terorismu, tento krok však odsoudil vlastník Wagnera Jevgenyj Prigožin, který jim poslal houslové pouzdro s děsivou věcí uvnitř,“ napsala Australian Broacasting Corporation. „Uvnitř toho pouzdra bylo porážecí kladivo s kamuflovanými stopami krve na povrchu.“
Není jasné (a asi je to nepravděpodobné), zda bylo to porážecí kladivo někdy opravdu doručeno nebo převzato nějakým činitelem zastupujícím v Bruselu sídlící Evropský parlament kromě toho, že ho ukázali na videu na Telegramu Wagnera.
Podle více veřejně ohromující reakce na hlasování Evropského parlamentu určující je za teroristy:
Prigožin poslal porážecí kladivo v pouzdru na housle jakožto „informační balíček“ těm, kdo v Europarlamentu hlasovali. Tento Putinův spojenec řekl, že svolal poradu s veliteli skupiny Wagner a že se rozhodli prohlásit Europarlament za „rozpuštěný“.
„Dostal jsem pokyn, abych než tento úkon nabude právní účinnosti, předložil Evropskému parlamentu tento informační balíček,“ řekl Prigožin.

Евгений Пригожин передал в Европарламент «окровавленную» кувалду с гравировкой логотипа ЧВК «Вагнер» «Подарок» в скрипичном футляре привез юрист Пригожина Игорь Елисеев из Петербурга и передал ее блогерам, которые якобы должны отправить инструмент в Европу. pic.twitter.com/AeHGOHqSYz — SOTA (@Sota_Vision) November 24, 2022 Europarlament rovněž hlasoval, aby Wagnerovu skupinu určil za teroristickou organizaci poté, co se počátkem listopadu objevilo video ukazující popravu dezertovaného ruského vojáka porážecím kladivem údajně rukami Wagnerovských žoldnéřů.
Toto porážecí kladivo se stalo neoficiálním symbolem Wagnerovy skupiny. Prigožin, který je též znám jako „Putinův kuchař“ kvůli cateringové společnosti, kterou vede a kterou ruská prezidentská kancelář používá k hostitelským účelům, řekl, že to porážecí kladivo je pro europoslance potřebnou „informací“.
Náhledový obrázek: Via The Telegraph
BY TYLER DURDEN
SUNDAY, NOV 27, 2022 – 05:00 PM
Zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/russias-wagner-group-sent-blood-stained-sledgehammer-eu-parliament


Nejčtenější za týden